Afbeelding
(Foto: P.ten Bloemendal)

De Hollandse Waterlinies fietstour: 19 en 20 juni

WATERLAND - De Stelling van Amsterdam heeft in 1996 de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen. Dit jaar is de Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd om deze status te krijgen. Samen vormen zij dan één werelderfgoed: de Hollandse Waterlinies. Een groen uitgestrekt landschap van bijna 200 kilometer dat bijna 100 forten telt. Daarom is, als onderdeel van het nationale themajaar Ode aan het Landschap van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), op zaterdag 19 juni (recreatieve fietsers) en zondag 20 juni (racefietsers) de Hollandse Waterlinies Fietstour georganiseerd. Eén van de startpunten is Fort Benoorden Purmerend.

Op de zaterdag worden er vanuit Purmerend, Abcoude, Utrecht en Gorinchem fietstochten verreden van 40 en 60 km. Bij Purmerend is de start vanaf Fort Benoorden Purmerend, een van de prachtige forten van de Stelling van Amsterdam.

Rondleidingen

Onderweg kunnen deelnemers deelnemen aan rondleidingen op forten, stempels verzamelen, lekker uitgebreid lunchen en natuurlijk genieten van de prachtige omgeving. Niet alleen fietsen dus, maar alle verhalen en geheimen ontdekken van het Hollandse Waterlinies landschap.

Ontdek de geheimen van het Hollandse Waterlinies Landschap


Voor wie een grotere uitdaging zoekt: op zondag 20 juni is de volledige Hollandse Waterlinies in één dag te beleven, met de 300 km lange route van Purmerend naar Gorinchem. Op deze dag geniet je van alles wat Nederland - Waterland - te bieden heeft: wisselende landschappen, oude kastelen, molens, dijken, kronkelende rivieren en natuurlijk forten. De routes zijn volledig uitgepijld en om de circa 50 kilometer kom je een verzorgingspost tegen op een van de prachtige forten van de Hollandse Waterlinies. Je kunt kiezen uit diverse trajecten vanuit Purmerend, Abcoude en Utrecht. De routes variëren tussen de 85 en de 300 kilometer.

Kies uit diverse routes


Meer informatie over de fietstochten vind je op www.hollandsewaterliniesfietstour.nl

Afbeelding