Afbeelding
(Foto: Pascal Fielmich)

Wielrenners klaar voor Marker Charity Ride

MARKEN – Aanstaande zaterdag, 19 juni, is het zover: de Marker Charity Ride. De Strava Club uit Marken, bestaande uit twintig heren en zes dames, stapt op de fiets voor het goede doel. Het wordt niet zomaar even een rondje…Nee, er worden serieuze kilometers weggetrapt voor het KWF en de Marker Evenementen Stichting (MES). De heren gaan voor maar liefst 325 kilometer en de dames trappen een goede 100 kilometer deze dag. De route voert langs het Markermeer, Flevopolder en de Noordoostpolder. “We zijn er, zo goed als, klaar voor”, zegt Dominique, een van de leden van de Strava Club. Er is nu al bijna 10.000 euro bijeen gebracht.

Door Shelley Zuizewind

Dominique: “Het idee werd vorig jaar juni geboren. We fietsten allemaal al. De een pas sinds kort, de ander al jaren. In de coronaperiode hadden velen meer tijd om te fietsen en het leek ons een mooie uitdaging om in juni 2021 een lange afstand te fietsen."

Goede doelen

"We besloten om er een doel aan te koppelen: KWF Kankerbestrijding en de Marker Evenementen Stichting. Een fijn idee om een doel te hebben. De opbrengst wordt 50/50 verdeeld."

"We kunnen na de tocht waarschijnlijk geen pap meer zeggen..."

KWF & MES

Dominique: “Iedereen heeft wel eens te maken gehad met kanker of dit nu direct of indirect is. Daarom kiezen we dit doel. We zijn al erg bij met de opbrengst van bijna 10.000 euro, maar het zou fijn zijn als er nog een paar duizend euro boven op komt. Wat betreft de MES; we wonen allemaal op Marken en weten dat de Marker Evenementen Stichting het wat moeilijker heeft vanwege het moeten annuleren van de Havenfeesten. Omdat de MES dit jaar 25 jaar bestaat willen we ook deze organisatie een steuntje in de rug geven. Het zou mooi zijn als van de opbrengst een verlaat jubileumfeest gegeven kan worden.”

Het saamhorigheid-gevoel is groot op Marken

Saamhorigheid

Het saamhorigheidsgevoel is groot bij de Strava Club, en ook bij alle andere Markers. “Iedereen waardeert wat we doen, dat merken we echt. We zijn te herkennen aan onze speciale tenues die we hebben laten maken. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door vijftien ondernemers uit de regio. Daar zijn we heel dankbaar voor, dat er toch ook wordt gesponsord in deze moeilijke coronaperiode. Het tenue is ook te koop en 20% van de opbrengst hiervan wordt dan ook weer bij het sponsorbedrag opgeteld.”

Training

De fietsers van de Charity Ride zijn al maanden in training. “Door weer en wind hebben we gefietst. Tweede Paasdag, was behoorlijk pittig, met ontzettend veel regen, hagel en wind. Toch heeft een aantal van ons flink wat kilometers gemaakt die dag. Het zou fijn zijn als de temperatuur aanstaande zaterdag goed is; niet te warm, geen regen, dat is ideaal. We vertrekken al vroeg, om half zes, zodat we voldoende tijd hebben om de afstand te volbrengen. Binnenkomst is rond half negen ’s avonds. We zullen waarschijnlijk wel behoorlijk moe zijn, en misschien kunnen we geen pap meer zeggen, maar dat is het zeker waard.”

Sponsoren

Ga naar http://www.mesmarken.nl/MarkerCharityRide.htm of maak een bijdrage naar NL37 RBRB 8825 4325 26 t.n.v. D. de Groot e/o P. Boes inzake Strava Club Marken.