Bernice Perk is bereikbaar via 06-21150707 en via info@berniceperk.nl
Bernice Perk is bereikbaar via 06-21150707 en via info@berniceperk.nl (Foto: Sanja Lucardie )

“Families krijgen al mijn tijd en aandacht”

Sinds ruim drie jaar is de 52-jarige Bernice Perk volop actief met haar eigen bedrijf: Bernice Perk Uitvaartbegeleiding. Na een carrière van dertig jaar bij Holland Casino, staat ze nu dag en nacht klaar voor families die een dierbare zijn verloren.

Spijt van deze overstap heeft ze allerminst: “Ik ben mijn hart gaan volgen. Het begeleiden van families is een vak apart, waarbij ik hen zoveel als mogelijk ontzorg. Ze krijgen al mijn tijd en aandacht." Hoewel haar woonplaats Marken is, verzorgt Bernice niet alleen uitvaarten op het voormalig eiland. In Monnickendam, Purmerend of Amsterdam weten de mensen haar ook te vinden. “Eens in de twee weken sta ik met mijn advertentie in ‘Ons Streekblad’. Daarnaast heb ik een website, www.berniceperk.nl en een Facebook- en Instagrampagina, waarop alle informatie te vinden is. Ik krijg hier goede reacties op”. Het werken in verschillende plaatsen inspireert haar om zich verder te ontwikkelen. “Recent heb ik een uitvaart begeleid, waarbij we met een salonboot door de grachten van Amsterdam voeren. Dat was een bijzondere ervaring."

Ontzorgen

Op Marken werkt Bernice goed samen met de kerk en met dominee Klink. Maar ook buiten Marken heeft zij een groot netwerk. Steeds vaker ziet zij dat de wensen over de invulling van de uitvaart mee veranderen met de tijd en dat men op zoek gaat naar een persoonlijk afscheid. Ze denkt mee en draagt ideeën aan. "Regelmatig heb ik voorgesprekken met mensen met een beperkte levensverwachting en hun familie. Zo kan ik, samen met de familie, zorgen voor een passend afscheid in de stijl die hij of zij wil. Sober, of juist het leven vierend. Wat de familie ook wil: ik ontzorg hen zodat zij tijd en ruimte krijgen om te rouwen om het verlies van hun dierbare."