Juf Wenda en een deel van groep 4/5 van basisschool De Fuut.
Juf Wenda en een deel van groep 4/5 van basisschool De Fuut. (Foto: COPYRIGHT_E.RUIS 2021)

De Juffenlokker eerste boek van Monnickendamse lerares Wenda Mulder

MONNICKENDAM – De Monnickendamse lerares Wenda Mulder, van basisschool De Fuut, bracht onlangs haar eerste kinderboek uit: ‘De Juffenlokker’. Het verhaal is gebaseerd op de tijd toen Mulder nog voor een Amsterdamse klas stond, enkele jaren geleden. “De leerlingen, die nu allang volwassen zijn, vonden dat er niet genoeg spannende boeken waren voor kinderen”, aldus Mulder. Haar huidige klas, groep 4/5 van bassischool De Fuut, nam ze mee in het proces van het uitgeven van het boek, dat onder meer bij NIMO Boek te koop is.

Ik vertelde altijd al veel verhalen en zoog die redelijk makkelijk uit mijn duim


Mulder was altijd al bezig met verhalen vertellen in de klas en schreef zo nu en dan een verhaal op, maar van een boek schrijven en uitgeven was toen nog geen sprake. “Totdat we op een dag, nu bijna acht jaar geleden, zaten te wachten met mijn toenmalige klas op een collega-juf. Maar het duurde maar en duurde maar en de juf kwam maar niet. De kinderen werden een beetje ongerust…Opeens zei een leerling: ‘Wat als de juf nu ontvoerd is?!’ De andere kinderen gingen daar al snel in mee. Terwijl mijn collega zich natuurlijk gewoon verslapen had. Op die ochtend is het idee voor het boek ‘De Juffenlokker’ ontstaan.”

Mulder besloot aan de slag te gaan met het verhaal en dit op te schrijven. Tevens maakte ze zelf de illustraties voor het boek. "Ik vertelde altijd al veel verhalen en zoog die redelijk makkelijk uit mijn duim. Ontzettend leuk om te merken dat de kinderen daar zo leuk in mee gingen en hun fantasie de vrije loop lieten. Ik schreef een aantal hoofdstukken van het boek. Daarin komen veel dingen terug die op de werkelijkheid te betrekken zijn. Juf Marieke heeft net zoals ik een groen tasje, een vriend die Daan heet- dat is trouwens een leuk toeval. Toen ik over Daan schreef in het boek, kende ik hem nog niet!

Lees verder op pagina 13