vervolg van de voorpagina


Haar karakter lijkt op dat van mij. Door gebrek aan tijd kwam het er niet van het boek af te maken. Vorig jaar besloot ik ermee verder te gaan en mijn huidige klas te betrekken in het proces”, aldus Mulder. Dat vonden de kinderen geweldig.

"Het leek mij leerzaam voor de leerlingen om te laten zien hoe je een boek uitgeeft en wat daar allemaal bij komt kijken. Ze zijn enorm belangstellend en echt nieuwsgierig ook. Vragen als; ‘bent u al rijk juf?', en ‘u bent zeker beroemd nu?' en ‘hoeveel boeken heeft u al verkocht?' kwamen allemaal voorbij in de klas."

Zelf lezen stimuleren

Mulder heeft het verhaal nog niet helemaal voorgelezen in de klas. “Natuurlijk heb ik een stukje met ze gelezen, maar ik lees bewust niet te veel voor. Ik vind het belangrijk om de kinderen te stimuleren zelf te lezen."

Volgende boek

Het idee voor het volgende boek van Mulder is overigens alweer geboren. "Ik vertel momenteel steeds over mijn katten aan de klas. Die zijn af en toe een beetje bang voor mensen, helemaal als ze in het mandje moeten om naar de dierenarts te gaan. Dan vliegen ze alle kanten op. Ik heb mijn katten in het verhaal omgetoverd tot Ninja's, tot grote hilariteit van de kinderen natuurlijk", aldus Mulder.

Lezersactie

Wil jij een exemplaar van de Juffenlokker winnen? Ons Streekblad mag een boek verloten onder de inzendingen van kinderen t/m 12 jaar. Wat moet je doen? Waar moet je aan denken bij het woord Juffenlokker? Maak hier een mooie tekening van, neem een foto van de tekening en stuur deze per mail naar redactie.osb@rodi.nl De leukste inzending ontvangt gratis het boek de Juffenlokker.