De Westzijde is een  stuk fleuriger dankzij het Stadshart Zaandam.
De Westzijde is een stuk fleuriger dankzij het Stadshart Zaandam. (Foto's: Dirk Karten)

Stadshart Zaandam fleurt Westzijde op in pilot groenvoorziening

ZAANDAM - Afgelopen week is het Stadshart Zaandam de pilot groenvoorziening gestart in de Westzijde. Aan de lantaarnpalen zijn twintig bloembakken vastgemaakt die gevuld zijn met uitbundige zomerbloeiers.

De bakken hangen vanaf cultureel centrum de Bullekerk tot aan de Stationsstraat. Wanneer de bakken aan de wensen en kwaliteitseisen voldoen, kijkt het Stadshart hoe ze de vrolijke bloemenattentie in de rest van het centrum kunnen oppakken.

Met het nu razendsnel uitlopen van de bomen én de zon die nu eindelijk schijnt, wordt het winkelen in het stadshart van Zaandam zo weer een stukje kleurrijker. Want laten we eerlijk zijn, de natuur heeft de afgelopen weken genoeg water gehad. De zalige zomerzon is deze week in volle hevigheid losgebarsten.

Al is de pret wellicht - in stijl met de Hollandse zomer- van korte duur. Volgens de weerkundigen is het al weer op donderdag donderen geblazen met onweer en regen. Vrijdag en zaterdag is er kans op buien, vanaf zondag blijft het droog. De temperatuur blijft aangenaam met 20 tot 25 graden.