Begin 2019 hebben Ramon Kwaak en Roxanne Filius de kaaswinkel op de Zuiddijk in Zaandam overgenomen.
Begin 2019 hebben Ramon Kwaak en Roxanne Filius de kaaswinkel op de Zuiddijk in Zaandam overgenomen. (Foto: aangeleverd)

Delicatessenwinkel Roxy’s Deli verhuist

ZAANDAM - Ondernemers van Roxy’s Deli aan de Zuiddijk in Zaandam zijn een crowdfunding gestart op CrowdAboutNow om de verhuizing en uitbreiding van de Deli te financieren. Na twee jaar is de huidige winkel te klein geworden en verhuizen ze deze zomer een paar deuren verder naar een grotere winkel met meer mogelijkheden. Om de verhuizing te financieren zijn de ondernemers een crowdfunding gestart.

Crowdfunding binnen twee weken een succes

Begin 2019 hebben Ramon Kwaak en Roxanne Filius de kaaswinkel op de Zuiddijk overgenomen. Inmiddels is de winkel te klein geworden en staat er een verhuizing gepland naar de grotere winkel in dezelfde straat, in het pand was voorheen S-Hairstylist gevestigd. De ondernemers zien voor het nieuwe pand veel mogelijkheden.

"Deze plek is te klein geworden voor onze ambities", vertelt Kwaak. "Onze uiteindelijke droom is een winkel waar ook onze horeca achtergrond naar voren komt en deze verhuizing is daarin eerste stap. In de nieuwe winkel gaan we verse broodjes maken en goede koffie zetten. Ook willen we dolgraag onze wijn-spijsproeverij voor thuis vertalen naar een live versie aan onze eettafel in het nieuwe pand. Een proeverij waar je nieuwe smaken ontdekt en je stadsgenoten beter leert kennen."

Om de verbouwing te financieren is bijna drie weken geleden een crowdfunding campagne bij CrowdAboutNow gelanceerd. Twee weken later bereikten de ondernemers al het minimale doelbedrag van 10.000 euro, hiermee is de crowdfunding geslaagd. 95 supporters van Roxy's Deli hebben inmiddels al geïnvesteerd middels een voorverkoop campagne. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een plek te bemachtigen op een speciale wijnavond of kan je een fondueset ‘kopen' met een kaasfondue strippenkaart.

Met het inmiddels opgehaalde bedrag zijn Kwaak en Filius verzekerd van de start van de verhuizing. Maar het is nog steeds mogelijk mee te doen aan de crowdfunding campagne. Met het geld wat er nu nog extra opgehaald wordt kan onder andere het souterrain voor live proeverijen aan de eettafel worden aangepakt en een goede oven voor het brood worden aangeschaft.

De campagne loopt nog tot 10 juli en is te zien op: www.crowdaboutnow.nl/roxysdeli.