Verrassende kunst in PLAY room.
Verrassende kunst in PLAY room. (Foto: aangeleverd)

PLAY room blikt terug en kijkt vooruit

ZAANDAM - Met maatregelen die versoepelen en het leven iets ‘normaler’ wordt, pakt PLAY room, te vinden in de Westzijde 99, het moment om terug te blikken en vooruit te kijken naar het nieuwe culturele seizoen. Toegankelijker en persoonlijker dan ooit, in nieuwe formats.

PLAY room is het afgelopen jaar stoïcijns doorgegaan met haar maandelijks wisselende tentoonstellingen. Lock down of geen lock down, volledig online exposities of in een hybride tussenvorm met bezoek op afspraak. Redenen genoeg om een aantal hoogtepunten uit afgelopen (virtuele) tentoonstellingen opnieuw te tonen, dit keer volledig toegankelijk voor het publiek. Tegelijkertijd wordt een tipje van de sluier opgelicht voor het nieuwe culturele seizoen.

Kunst essentieel

Jeroen van Paassen, curator en eigenaar van PLAY room: "Voor mij is kunst essentieel. Tijdens de eerste lock down hebben we een aantal shows geannuleerd. Maar thuis op de bank zitten met gesloten galerie gaf geen goed gevoel. Op zoek naar nieuwe kunst, online, en door te praten met kunstenaars bracht nieuwe energie. Ik ging weer vergezichten zien, dacht aan de toekomst na COVID19 en begon plannen te maken. Nieuwe formats ontstonden. Zo heb ik dankzij corona nu een eigen Youtube-kanaal waar ik via korte video's kunst presenteer aan het publiek en het werk uitleg. Want dat miste ik het meeste toen de galerie gesloten was."

Hoogtepunten

Nu de galerie weer geopend is en ze vanaf september ook weer feestelijke openingen kan geven, laat PLAY room een aantal hoogtepunten uit afgelopen exposities zien. Kunstwerken die Jeroen van Paassen stimuleerden en inspireerden om door te gaan.

Ode aan creatie

Een ode aan creatie onder de titel ‘WE MADE IT’ opent op vrijdag 4 juni en is gratis te bezoeken tot 20 juni. Met werk van onder meer Maarten Bel, Lovemore Kambudzi, Peter Klashorst, Teppo Korte, Ottograph, Oscar Peters, Jasmine de Vries, Dominique Zwartelé en vele anderen.

Openingstijden

De expositie is gratis toegankelijk vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur en op afspraak.