Genoeg animo voor een gratis ijsje, geserveerd door de VVD-fractieleider Stephanie Onclin.
Genoeg animo voor een gratis ijsje, geserveerd door de VVD-fractieleider Stephanie Onclin. (Foto: Anett Kazimierska)

Studiebollen beloond met gratis ijs

ZAANDAM – “Omdat de gemeente Zaanstad mij goed had geholpen met mijn nieuwe standplaats in Krommenie, had ik aangeboden als het uitkwam iets terug te doen. Dat is afgelopen maandag gebeurd door de scholieren van het Pascal Zuid in Zaandam die meedoen aan het project Studiezalen gratis ijs aan te bieden”, zegt ondernemer Willem Arends.

Hij verraste de leerlingen in zijn mobiele ijskraam Smullerij De Molen met achttien smaken ambachtelijk gemaakt schepijs. “Ik ben blij met de medewerking die ik kreeg van de gemeente en vind het gewoon leuk om wat terug te doen.”

Willem was blij met de nieuwe standplaats en kwam via Stephanie Onclin, fractievoorzitter van de VVD Zaanstreek, op het idee om voor de scholieren ijsjes te scheppen. Hij vroeg aan haar of ze een instelling wist die gratis ijs verdiende. Het antwoord liet niet lang op zich wachten.

De ondernemer kwam vorig jaar in actie met gratis poffertjes voor bewoners van Torenerf in Wormer. Hij gaf, toen het nog mocht, gratis veilig kindervuurwerk vanuit zijn Vuurwerkfabriek Wormer en deelde nu weer gratis ijs uit in Zaandam. “Ook al is het weer natuurlijk de laatste weken baggerslecht geweest voor de ijsverkoop, je moet soms gewoon een beetje gek doen”, lacht hij.

Dankbaar

Niet miauwen en piepen, maar doorgaan. Dat is Willem Arends ten voeten uit. Hij roept dan ook mede-ondernemers met een Foodtruck op ook eens ‘buiten de lijntjes te kleuren’ voor het goede doel. Dat pakte maandag goed uit. Zelfs wethouder Hans Krieger had trek in een ijsje en was present, net als de VVD-fractievoorzitter zelf, Stephanie Onclin.

Blije gezichten

“Ik heb de wethouder ijsjes laten scheppen en ook het uitdelen ging als een trein. Ik heb er nog een ronde van één gratis bol aangeplakt waardoor er in totaal ijsjes met drie bollen voor 55 personen werden vergeven. Genoeg voor vele blije gezichten en complimenten over het ijs”, licht Willem toe.

Studiezalen

Project Studiezalen biedt jongeren huiswerkbegeleiding en LifeCoaching. De scholieren werken zo aan het versterken van hun zelfvertrouwen en ontwikkelen een positieve blik op hun toekomst.

"We coachen leerlingen en studenten om (nog) beter te presteren in hun (school)loopbaan. Ook gaan we in gesprek over hun zorgen, dromen en wensen en maken we een start met het coachen op persoonlijke doelen. We duiken in de leefwereld van het kind en gezin en investeren in een vertrouwensband, waardoor kinderen, moeders en vaders hun zorgen, dromen en doelen uiten. Dit wordt gedaan door middel van LifeCoaching op de Studiezalen. De Studiezalen zijn een studeerplek en ontmoeting in één”, aldus Suat Sener, teamleider Studiezalen.

Wie ook van een ijsje van De Smullerij wil genieten vindt de mobiele ijskraam tegenover de Action aan de Heiligeweg in Krommenie.