Wat biedt deze foodtruck voor lekkers?
Wat biedt deze foodtruck voor lekkers? (Foto: Dirk Brand)

‘Feest van herkenning gaat coronaveilig door’

(Vervolg van voorpagina)

WORMERVEER - "Omdat niemand weet hoe de wereld er op 2 juli uitziet, hebben we een aantal zekerheden ingebouwd voor degenen die een kaartje willen kopen. Als blijkt dat de lockdown-verruiming wordt teruggedraaid, krijgen de mensen het volledige entreebedrag van 12,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot achttien jaar teruggestort. Alleen de ticketingkosten van 2,50 euro (waardoor een kaartje dus in totaal 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen kost) moeten wij afdragen aan het externe bureau dat de online kaartverkoop voor ons regelt. Die kosten kunnen we dus niet teruggeven”, legt het tweetal uit.

Toegangskaarten Foodfestival aan de Zaan uitsluitend verkrijgbaar in voorverkoop

Goed om te weten: voor het genoemde entreebedrag krijg je ook een gratis consumptie. Die vervolgens deze keer in een circulaire hardplastic beker wordt geserveerd. Marjan: “Want we hebben gelijk een verduurzamingsslag doorgevoerd. Bij de vorige editie stond ik aan het eind van de avond tot m’n enkels in een zee van plastic bekertjes. Dat kan natuurlijk niet. Deze hardplastic beker kun je na afloop terugplaatsen in de kratten waardoor we samen het milieu ontzien.”

Feest van herkenning

Genoeg feiten waar de organisatie mee te maken heeft. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil vandaag de dag z’n entreegeld terugkrijgen. Liever willen we samen op zo’n mooi event als het Foodfestival aan de Zaan proosten op betere tijden waarin we weer alles mogen. Want daar snakken we toch met z’n allen naar? Menig Zaankanter heeft mooie herinneringen aan de unieke festivalavonden in de Zaanbocht. Het feest van herkenning.

“Dat tot nu toe altijd onder stralend mooi weer plaatsvond. Dus daar rekenen we ook dit jaar weer op”, lachen Peter en Marjan.

Kaartverkoop

De redactie van het Zaans Stadsblad zit zo dicht op bovenstaand nieuws dat de organisatie nog bezig is met de website voor de online kaartverkoop. Peter en Marjan verwijzen in eerste instantie naar de Facebookpagina van het Foodfestival aan de Zaan (@Foodfestivalaandezaan) voor nieuws over de kaartverkoop.

Een ding is wel duidelijk: je moet snel kaarten bestellen want er is ruimte voor circa 3500 bezoekers. Bovendien is het aantal kinderkaarten beperkt. Zodra duidelijk is hoe je aan entreekaarten kunt komen, melden we dat ook op www.rodinl/regio/zaanstad en de Facebookpagina van het Zaans Stadsblad. (Slim en makkelijk: abonneer je op de Zaans Stadsblad nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox)

Tip: bestel snel kaarten

Het Foodfestival aan de Zaan is op 2 juli en duurt van 16.00 tot 22.00 uur.

Spelregels toegang

Voor wie de spelregels over de toegang wil weten is het goed deze site vooraf een bezoek te bezoeken:

www.testenvoortoegang.org




Niemand hoeft met een lege maag naar huis.
Gezelligheid troef tijdens een vorige editie.