Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Komend weekend speurtocht en Sjoerd de Stapelstad bij Zaantheater

Algemeen

ZAANDAM - Bij het Zaantheater is komend weekend weer het nodige te beleven. Op zaterdag 14 augustus is er een fietsspeurtocht door de Zaanstreek in en op zondag 15 augustus kunnen kinderen luisteren naar het verhaal van Sjoerd en de Stapelstad en een heuse stapelstad bouwen.

In de speurtocht gaan de deelnemers aan de slag met verrassende opdrachten en wetenswaardigheden. Gezellig met vrienden, vriendinnen en/of familie lekker in de buitenlucht de streek ontdekken en daarna genieten van een hapje en drankje op het Zomerterras. Deze activiteit is inclusief een route van de speurtocht, kaarten met opdrachten, een prijs voor de winnaar, een kaar met tien wandelroutes door de Zaanstreek en een kortingsvoucher voor het Zaantheater Zomerterras. Deelname aan deze activiteit kost €12,50 (inclusief een drankje).Reserveren via de website van het Zaantheater.

‘Sjoerd en de Stapelstad

Op zondag 15 augustus leest Barry Menger het stapelgekke verhaal van Sjoerd en de Stapelstad voor. Het boek gaat over Sjoerd die graag wil spelen, maar Zaandam is volgebouwd met groene huisjes. Gelukkig is Sjoerd een echte doorzetter. Hij verzint een stapelgek plan. Als dat maar goed gaat…
Voor en na het voorlezen kan de ‘stapelstad’ op de bouwtafel worden nagebouwd. Er zijn grote zoekplaten uit het boek, tafels met kleur- en knutselspullen om zelf een stapelstad te maken en een grote kleurplaat die kinderen met elkaar kunnen inkleuren. Ook wordt er gezongen en is er een tekenles. Deelname aan deze activiteit is gratis en aanmelden is niet nodig.

Kijk op de website van het Zaantheater voor meer informatie.

Het Zaantheater Zomerterras is elke zaterdag en zondag geopend vanaf 12.00 uur.

Speuren door de Zaanstreek op de fiets. Zaterdag kan het.
Afbeelding
Sjoerd en de Stapelstad komt zondag tot leven voor de kleinsten.