Buslijn 369 op het nieuwe traject.
Buslijn 369 op het nieuwe traject.

Buslijn 369 rijdt lekker door

NIEUW-WEST – Alhoewel het laatste gedeelte van de Westtangent nog niet klaar is, rijdt buslijn 369 al wel sinds zondag 3 januari volgens de nieuwe dienstregeling.

Deze R-Netlijn vervangt buslijn 69 en rijdt vaker en sneller. De bus heeft meer vrije busbaan, rijdt een iets kortere route dan de 69 en stopt alleen bij de R-Nethaltes. Op die haltes is een goede overstap van en naar andere lijnen mogelijk.

Kijk voor de actuele routekaart en vertrektijden op www.gvb.nl.

De nieuwe buslijn 369, de Westtangent, tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol is betrouwbaarder en sluit beter aan op de dienstregeling omdat hij beter doorrijdt dan normale buslijnen. Om ervoor te zorgen dat de bus kan doorrijden, is op sommige delen van de route de busstrook vrij liggend gemaakt en zijn er extra opstelstroken aangelegd.

De haltes hebben nu beter toegankelijke perrons met meer ruimte en makkelijke instap voor kinderwagens en gehandicapten, panelen met dynamische reisinformatie en meer fietsparkeerplaatsen.

De bus rijdt minimaal 8 keer per uur in de spits en minimaal 6 keer per uur buiten de spits.

Sinds 2017 werkt de gemeente aan de route van de Westtangent. Het grootste deel van de Amsterdamse werkzaamheden zijn afgerond. Alleen rondom de Oude Haagseweg volgen nog werkzaamheden.