Afbeelding
(Foto: Igor Roelofsen)

Wellant vmbo een sfeervolle school

NIEUW-WEST – Leerlingen uit groep 8 gaan zich weer oriënteren voor hun schoolkeuze. Waar gaan ze naar toe volgend jaar? In coronatijd lijkt het lastig om een goede keuze te maken, maar het Wellant vmbo Sloten heeft verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de school. In de advertentie hiernaast een qr-code. Eenmaal scannen met je telefoon en je stapt figuurlijk de school binnen.

Wellant vmbo Sloten is een kleine school met ongeveer 300 leerlingen

Tegelijkertijd worden er achter deze code allerlei mogelijkheden gegeven om de sfeer van de school te komen proeven.

Veiligheidsgevoel

Wellant vmbo Sloten is een kleine school met ongeveer 300 leerlingen en dat vergroot het veiligheidsgevoel. Iedereen kent en ziet elkaar. Het is de eerste school in Amsterdam zijn met een M5 certificaat, een programma tegen pesten.

Met dit soort programma’s zorgt de school ervoor dat leerlingen zich snel thuis voelen, want dat is het belangrijkste voor de ontwikkeling van elke leerling. Door te horen, zien en beleven ontdekken leerlingen waar hun talent ligt en hoe ze dat kunnen ontwikkelen.

Ontwikkeling

Het Wellant biedt lessen aan die de ontwikkeling passen: van extra taalles Nederlands tot communicatie of ondernemen. Er worden leuke en leerzame doe-lessen gegeven; van food, duurzaamheid, rap, dans, ICT tot en met sport.

Leerlingen worden op hun eigen tempo klaargestoomd voor een diploma, zij doen examens op hun eigen maximale niveau om zo het beste uit hen zelf te halen.

Inschrijven

Inschrijven voor de school kan van 8 tot en met 19 maart tussen 10.00 en 16.00 uur.

Kijk snel via de qr-code hiernaast voor meer informatie, over de school maar ook de mogelijkheden om kennis te maken. Dat kan op verschillende manieren, met of zonder ouders, op een lesmiddag, informatieavond, een rondleiding of een open dag. Lukt het niet om de code te scannen, de informatie ook te vinden via: https://wellant.nl/vmbo/agenda-vmbo/?location=sloten.