>>> Heilooër in beeld: vervolg van pagina 3

>>> Meestal sta ik om drie uur in de nacht op. Dan kan ik tot een uur of twaalf werken. Ine is nooit voor twaalf uur wakker, maar daar besteed ik de rest van de dag aan. Uitrusten kan ik als ik dood ben. Wij hebben geen tv, ik lees ook geen kranten en bezit geen mobiele telefoon of radio. Alle 365 dagen zijn hier hetzelfde, maar we zijn gelukkig nog samen. Soms lukt het om even een klein stukje met haar voor het huis te lopen. Je waardeert dan opeens dat zoiets nog kan! Dat heet echt geluk."

Ben ik nog iets vergeten te vragen?

"Eigenlijk wel, want naast die schilder bestaat er nog die andere Jean Thomassen; de man die tussendoor nog even boeken schrijft, de teller staat momenteel op 21 stuks over de meest uiteenlopende onderwerpen, zwendel in de kunsthandel, hekserij, boeken over schilderkunst, het oude Egypte, de geschiedenis van punk en rock and roll muziek, kanttekeningen bij de Holocaust, de spraakmakende biografie over ballet legende Anna Pavlova waarmee ik zelfs op CNN kwam.

Twee jaar geleden verscheen tenslotte 'Doek op voor een echte ster,' de ultieme biografie over het sprookjesachtige leven van Ine Veen en mijn eigen autobiografie 1900 en gisteren, die in Kasteel Oud Wassenaar die door Tineke de Nooij ten doop werd gehouden. Ik heb het momenteel heel erg druk vanwege het nakijken van de drukproef van Race naar de sterren, UFO's en andere mysteries. Het is misschien wel mijn meest opvallendste boek, met verbijsterende onthullingen, want ze bestaan echt. U hoort er in de nabije toekomst nog wel meer over..."


Meer informatie:

www.jeanthomassen.nl