Directeur Stichting ALS Gorrit-Jan Blonk neemt de cheque van Beer Geeks Beat ALS in ontvangst.
Directeur Stichting ALS Gorrit-Jan Blonk neemt de cheque van Beer Geeks Beat ALS in ontvangst. (Foto: @dennismakespictures)

Ruim 106.000 euro voor Stichting ALS

ALKMAAR - Zaterdag 27 maart 2021 was de laatste dag van de actie Beer Geeks Beat ALS. De actie werd dit jaar afgesloten met een live stream vanaf vandeStreek Bier in Utrecht. Aan het eind van de middag werd een cheque met het eindbedrag van ruim 106.000 euro overhandigd aan Gorret-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland.

Alkmaarse brouwerij de Moersleutel en collega-brouwers brouwden zes bieren voor ALS

Tijdens deze uitzending werden de zes Beer Geeks Beat ALS-bieren samen met de brouwers geproefd. Brouwerij de Moersleutel in Alkmaar en diverse collega brouwers brouwden deze bieren samen voor Stichting ALS Nederland.

De Beer Geeks zijn er trots op het resultaat en dankbaar voor de inzet van iedereen die hier - op welke manier dan ook - aan heeft bijgedragen. In 3 jaar is met de actie Beer Geeks Beat ALS is ruim een kwart miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte.

57 brouwers

Dit jaar hebben 57 brouwers meegewerkt aan het brouwen van de zes bieren, ze zijn gebrouwen bij: Bax Bier in Groningen, Frontaal in Breda, Kompaan in Den Haag, Moersleutel in Alkmaar, vandeStreek Bier in Utrecht en Walhalla in Amsterdam.