Afbeelding

De HVA is van de mensen

De Historische Vereniging Alkmaar verzamelt en vertelt de historische verhalen van de mensen, van de stad. We zijn geen overheidsinstantie; wij zijn een vereniging. Wij zijn van de mensen, de leden.

Met zo'n 1.500 leden zijn we een grote club. We doen van alles samen, al heel lang. En samen hebben we opvallend veel kennis in huis; we kunnen een goed historisch verhaal vertellen. En samen staan we sterk als het nodig is. Want we hebben heel veel verstand van de bouwkundige kant van de historische stad, die we beschermen en waarvoor we actie voeren, indien nodig, zoals voor Ringers of zoals nu: voor Bloemwijk.

Dinsdagavond 13 april vanaf 19.30 uur vindt de Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats. Doorgaans is dit zo’n moment dat de harde kern van de HVA elkaar weer even ziet, met een knappe lezing op de koop toe. Nu is de ALV (weer) een online livestream vanaf onze site. Wij doen ons best om er weer een gezellige avond van te maken. Belangrijk is: onze leden (u?) kunnen van tevoren even stemmen over de agendapunten.

Maar het mooiste bewaren we voor het laatst: het is de lezing van Feyko Alkema, die negen jaar voorzitter was van onze werkgroep Preadvies. Hij laat zien hoe in negen jaar de stad veranderd is. En hij vraagt zich af: hoe ziet de stad eruit na de energietransitie, hoe wanneer er geen auto’s meer in privébezit zijn, hoe wanneer de winkels uit de binnenstad verdwenen zijn?

Iedereen kan dinsdagavond 13 april de ALV beleven op zijn/haar laptop, iPad of PC. Lekker vanuit je luie stoel. Alleen leden mogen ook stemmen. Dat wilt u ook. Word daarom lid van de HVA. Dan werken we samen aan een goed historisch verhaal.


Rob Marijn, HVA.