Trojan Horse in De Vest
Trojan Horse in De Vest (Foto: Bowie Verschuuren)

Het Theaterspektakel in Alkmaar: Trojan Wars

Algemeen

ALKMAAR - Dé theaterbelevenis van Het Nationale Theater komt op 11 & 12 oktober naar TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur met een topcast. Het decor draait, de foyers zijn omgebouwd, 250 kostuums en 30 pruiken zijn af, het eten en drinken staat klaar voor de unieke theaterbelevenis. 


Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een topcast met prijswinnende acteurs zoals Romana Vrede, Emmanuel Ohene Boafo en Bram Suijker aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs vertolken meer dan 100 personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een filmische ervaring. 


(Foto: Bowie Verschuuren)

De Illias van Homerus vertaald naar het nú

Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jarige oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze oorlog een nieuwe versie, waarin vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.  


Drie afleveringen bingewatchen  

Trojan Wars bestaat uit drie afleveringen. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. In aflevering twee is de oorlog verklaard en varen de Grieken naar Troje om Helena terug te halen. Aflevering drie vindt plaats in de onderwereld. 

Ticket zijn verkrijgbaar via deze link!