Noor maakt haar eigen versie van Van Gogh's 'De Sterrennacht'.
Noor maakt haar eigen versie van Van Gogh's 'De Sterrennacht'. (Foto: Mieke Rozing)

Mooi initiatief van Mieke Rozing op basisschool De Springsschans

HEILOO - Mieke Rozing uit Castricum richtte de Kunstkoets op. Daarmee geeft ze educatielessen op basisscholen in de regio. Zo ok op De Springschans in Heiloo.

"Op de Springschans aan de Breedelaan stond vanwege corona het overblijflokaal leeg en ik kon kon ook elders mijn schilderlessen niet geven”, vertelt Mieke. Ze verzamelde de schildersezels en maakte van het overblijflokaal van de Springschans een tijdelijk schildersatelier voor de groepen 3 tot en met 8. “Nu konden we eindelijk alles laten staan en er makkelijk een tijdje doorwerken, echt op doek ook nog.”

Nabootsing

Iedere groep kreeg een opdracht om iets met ‘kunstenaars’ te doen. Zo kwamen Frans Hals, Vincent van Gogh en zelfs Banksy op nieuwe manieren tot leven. “Sommige groepen kregen de opdracht om iets van zichzelf te laten zien in een nabootsing van bijvoorbeeld een schilderij van Van Gogh.

Banksy

Aan de opdracht om iets met de mysterieuze hedendaagse graffitischilder Banksy te doen koppelde ze de vraag ‘wat zou jij graag aan de wereld willen vertellen’? Voor een deel zijn de resultaten te zien achter de ramen van de school, aan de zuidkant van het gebouw. Wellicht komt er ook nog een veilige expositie op het schoolplein.

Een deel van de kunstwerken is te zien op de ramen van de school.
May en Noor.