Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Leuke avond bij ‘lotgenotengroep voor Jonge Mantelzorgers’

BEVERWIJK - Er bestaat al enige tijd een lotgenotengroep voor Jonge Mantelzorgers. Een Jonge Mantelzorger is een jongere die zorgt en/of zich zorgen maakt over naaste, die een ziekte, beperking of een verslaving heeft. De lotgenotengroep wordt georganiseerd door MET Heemskerk, Stichting Welzijn Beverwijk en MaatjeZ, voor jongeren tussen de 12 en 18+ jaar.

Op zo’n avond worden er allerlei leuke, gekke, sportieve, kunstzinnige activiteiten aangeboden. Er wordt natuurlijk ook geluisterd naar de wensen van de deelnemers.

Maar er is meer

''Dit blijven we zeker doen'', aldus de drie organisaties. ''We streven er naar, iedere maand, op een vrijdagavond, een activiteit te organiseren en MaatjeZ sluit daar nu bij aan. En jij kan daar natuurlijk ook bij aansluiten.''

Vanuit de bestaande lotgenotengroep is door een aantal deelnemers van 16 jaar en ouder aangegeven, naast de ontspannende activiteiten, meer met elkaar in gesprek te willen gaan over wat hen allemaal bezig houdt met betrekking tot het mantelzorgen, in combinatie met school, werk, vrije tijd en sociale contacten.

Hiervoor gaat men op dezelfde vrijdagavond een groep starten. De volgende avond zal op 30 april 2021 plaatsvinden van 19.00-21.00 uur in Jongerencentrum NUL251, Wilgenhoflaan 2c, Beverwijk.

'De avond gebruiken om met elkaar kennis te maken'

''Deze avond willen we gebruiken om met elkaar kennis te maken en te inventariseren waar precies de behoefte van de jongeren ligt. Heb je interesse om mee te doen? Vind je dit wel interessant, maar spannend om alleen te komen, dan neem je gewoon iemand mee. Weet je in jouw omgeving nog iemand anders die voor iemand zorgt, zegt het voort!''


Mail naar c.moeskops@maatjez.nl of bel 06-20598821.

Afbeelding