Ingezonden: Stom plan afgekeurd!

HEEMSKERK - Aan de speelplaats bij de Hobbemastraat 1-7 in Heemskerk hebben de kinderen, de ouders en de grootouders met schrik en teleurstelling gereageerd op een plan van de gemeente Heemskerk.

Alle speeltoestellen worden weggehaald en er komt beton voor in de plaats. Een fijne en geliefde plek wordt om zeep geholpen.

De huidige speelplaats is een grote kindermagneet. Dagelijks komen er tientallen kinderen van alle leeftijden bij elkaar. Er wordt volop gespeeld met de toestellen en ook met renspelletjes door de open ruimte. Soms wordt er tussen de toestellen gevoetbald of spelen de kinderen verstoppertje achter de struiken. Het komt ook wel eens voor dat de allerkleinsten wat oefenen met hun fietsje en dan wordt de ruimte voor de nummers 1-7 erbij getrokken.

Het is er veilig, het is gelegen in de luwte en er is sociale controle, kortom een hele fijne plek voor iedereen.

Het nieuwe plan nodigt niet uit tot spelen, inspiratie en zin voor avontuur

Het nieuwe plan nodigt niet uit tot spelen, inspiratie, zin voor avontuur of expressie. Aan de betonnen tafel, die blijkbaar over was, heeft nog nooit een kind een balletje weg geslagen. Beton hoort niet op een speelplaats en dat geldt ook voor de betonnen zitrand van twee meter lang. Hoezo gaat dit ding het bewegen bevorderen? Niemand wil dit!

De kinderen, de ouders en de grootouders wijzen het plan af en vragen het college om met een beter plan te komen, meer ambitie te laten zien en met ons samen te werken. Een plan dat tot stand komt in samenspraak met de bewoners en gebruikers.


Met vriendelijke groeten,


Ferna Beijerbergen van Henegouwen,


namens de kinderen, ouders/grootouders van de Hobbemastraat, Frans Halsstraat, Jan Steenstraat, Jan Lighthartstraat en de Van Goyenstraat