Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Voorrondes Penaltybokaal De Kennemers

BEVERWIJK - Afgelopen zaterdag 17 april is bij B.V.V. De Kennemers de voorronde gehouden van de Club van 100 Penaltybokaal. Per groepering mochten alle spelers 5 penalty’s nemen op echte keepers: Dylan de Valk, Eljero Breckle en Robbin Cohrs. De 3 beste specialisten op dit onderdeel plaatsten zich voor de finaleronde.

Vanaf ’s ochtends vroeg verzamelden de jongens en meisjes zich om de penalty’s te nemen.

Sommige waren zichtbaar gespannen, maar dat hoort er bij. Een penalty nemen is meer dan alleen een bal tussen de palen schieten.

WK-finale

Of je de beslissende penalty neemt in de WK-finale of eentje op een zaterdagochtend op sportpark Adrichem, de bal moet gericht en onhoudbaar voor de keeper worden ingeschoten. Hiervoor is opperste concentratie nodig.

Na het nemen van de penalty’s kregen alle deelnemers een mooie medaille als aandenken en hebben de groeperingen nog een uurtje relaxed getraind, waardoor iedereen weer een leuke ochtend heeft gehad.

Finaleronde wordt later bepaald op een nog niet bekende datum

De finaleronde zal op een nader te bepalen datum worden gehouden.


''We houden deze datum nog even open, omdat we hopen dat er dit seizoen nog een moment komt waarop we wat toeschouwers op ons Sportpark toe mogen laten'', aldus De Kennemers.

Beste penaltynemers

De drie beste penaltynemers van de dag zijn: JO7: Mauro Bos, Levi Dijkstra en Owen Spanjaard; JO8: Max van der Linde, Quinten Rekveld en Yakub Topcu; JO9: Djay Niesten, Adel Rashid en Serkan Yahsi; JO10: Quinten Brasser, Luuk Hartog en Berat Palta; JO11: Awab al-Harazi, Lorenzo Morales Padin en Jayden Six; JO17: Justin Eggens, Chris Meijns en Kris Panman. Deze spelers zijn dus door naar de finaleronde.

Speciale dank

Met speciale dank aan de keepers en de club van 100 voor het mede mogelijk maken van deze hopelijk jaarlijks terugkerende activiteit.