Pianist Ruud Luttikhuizen brengt muziek die verbinding tussen mensen uit verschillende culturen geeft. Dat doet hij samen met zangeres Judith Petra en met de uit Syrië afkomstige zanger Tony Sbat.
Pianist Ruud Luttikhuizen brengt muziek die verbinding tussen mensen uit verschillende culturen geeft. Dat doet hij samen met zangeres Judith Petra en met de uit Syrië afkomstige zanger Tony Sbat. (Foto: aangeleverd)

Zaanstreek viert de vrede met concert in Kogerkerk

Uitgaan

KOOG AAN DE ZAAN - De Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek houdt op woensdag 22 september een vredesconcert in de Kogerkerk, Kerkstraat 14. Het concert is onderdeel van de landelijke vredesweek, die dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 26 september. Het thema van dit jaar is ‘inclusief samenleven’.

“Het sluit naadloos aan bij waar wij als stichting voor staan,” zegt organisator Bert Valk. “We vinden het belangrijk dat iedereen in samenleving erbij hoort en mee mag doen.”

Doel

Niet voor niks is Stichting Samenbindende Projecten sinds 2018 vaste ambassadeur voor de vredesweek. Valk: “We zien het als onze taak om de vredesweek in de Zaanstreek te promoten. Ons doel is om inwoners met verschillende culturele, sociale en religieuze achtergronden samen te brengen om onderlinge verhoudingen te verbeteren en spanningen te doen afnemen. De vredesweek leent zich goed om deze doelstelling nog eens onder de aandacht te brengen.”

Vredesconcert

“Dit jaar willen wij in Zaanstad aandacht geven aan de vredesweek met een vredesconcert,” zegt Valk. “De Zaanse pianist Ruud Luttikhuizen zal hierin muziek ten gehore brengen die uitdrukking geeft aan de verbinding tussen mensen uit verschillende culturen. Dat doet hij samen met de zangeres Judith Petra en met de uit Syrië afkomstige zanger Tony Sbat.”

Tussen de nummers door spreken Zaankanters van verschillende achtergronden korte teksten en gedichten uit over wat een inclusieve samenleving voor hen betekent.

Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de deur van de kerk open. Toegangskaartjes à 5 euro zijn verkrijgbaar via www.samenbindendeprojecten.nl of  te reserveren via 075 6174707. Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er maximaal zeventig kaartjes beschikbaar. Overgebleven kaarten worden aan de deur verkocht, waarbij geldt dat vol vol is.