FluXus opent zaterdag 11 september op feestelijke wijze het nieuwe cursusseizoen.
FluXus opent zaterdag 11 september op feestelijke wijze het nieuwe cursusseizoen. (Foto: iStock )

Start creatief seizoen met FluXus Open (huis)

Uitgaan

ZAANDAM - FluXus opent zaterdag 11 september op feestelijke wijze het nieuwe cursusseizoen van 2021-2022. Van 12.30 tot 17.00 uur kun je deze middag kennismaken met FluXus, de docenten die er lesgeven en hun lessen.

Zowel de leslocatie in de Verkadefabriek als in de muziekschool, beide aan de Westzijde in Zaandam, houden open huis. In de lokalen en zalen zijn tal van verrassende optredens, open lessen/repetities en inspirerende workshops. Er zijn geen kosten verbonden aan entree en deelname.

Open repetitie

In de Muziekschool kun je onder andere actief meedoen aan een gezamenlijke open repetitie van jeugdorkest Sinfoniëtta, het Starters Orkest en het Zaans Symfonie Orkest. Ze spelen delen uit het Dierencarnaval van Saint Saëns. Zelf instrumenten leren kennen en uitproberen kan in de lokalen van de Muziekschool.

In de Verkadefabriek is de musicalfilm ‘This is me’ te zien, waarvoor de FluXus Musical Academy onder andere samenwerkte met de FluXus Filmwerkgroep. Daarnaast is het FluXlab open, kun je ‘inhaken en meezingen’, zijn er (open) danslessen en workshops schrijven, collage maken, keramiek, vilten voor kinderen, edelsmeden en meer.

Vooraf inschrijven mogelijk

Op fluxus.nl is een programmaoverzicht te vinden van alle activiteiten tijdens FluXus Open. Door de anderhalve meter-maatregelen zijn activiteiten wellicht sneller vol, dus reserveren wordt aangeraden. Dit kan tot 8 september met een mailbericht aan klantenservice@fluxus.nl. Vergeet niet duidelijk te vermelden voor welke presentatie, les of workshop je inschrijft. Op de dag zelf aanmelden aan de deur kan ook, voor zover er dan nog plek is.