Wat is hier de gedachte achter?
Wat is hier de gedachte achter? (Foto: Rodi Media)

Vandalisme of kunst van ‘Wav Wav’?

Algemeen

ZAANDAM – Na een periode van heftig verbouwen vorig jaar werd als een van de laatste klussen aan de kant van het fietspad de muur van een nieuwbouwdeel stemmig donkergrijs geschilderd. Geheel in stijl van de rest van het pand van Loders Crocklaan. Eh, voor de volledigheid hoort er nog ‘Bunge’ voor de naam van dit puur Zaanse bedrijf in speciale oliën en vetten voor de levensmiddelenindustrie.

Het bedrijf is door de flinke verbouwing aan het pand aan de Provincialeweg in Zaandam klaar voor een nieuwe fase in het bestaan dat teruggaat tot 1872. Toen besloot Teunis Crok de windoliemolen De Engel aan het Zaandijkerwegje in Wormerveer te vervangen door een stoomolieslagerij. In 1891 trad J.C. Laan – schoonzoon van Teunis Crok – toe tot de onderneming die de naam Crok & Laan kreeg. 

Maar genoeg historie. Want waarschijnlijk hadden de grondleggers de klodderaar – die de tag ‘Wav Wav’ achterliet - die de pas geschilderde muur recent hebben besmeurd met zinloze strepen een fikse draai om z’n oren willen geven. Een mooie kunstzinnige graffiti-afbeelding met link naar hun bedrijf hadden ze waarschijnlijk wel kunnen waarderen. Maar dit zielloze gevlek op de strakke muur is slechts vandalisme. Of moeten we dit een mooie kunstuiting noemen? Laat uw mening achter op onze sociale media kanalen.

Afbeelding
Zielloos geklodder of een verfraaiing van de muur?
Ook de deur moest aan de spuitbus geloven.
De 'tag' van 'Wav Wav'.