Ook oude tractors zijn er te zien.
Ook oude tractors zijn er te zien. (Foto: aangeleverd)

Oldtimers maken dorp 'onveilig' tijdens Dag van Westzaan

WESTZAAN - Vorig jaar is De Dag van Westzaan helaas niet door gegaan vanwege corona, dit jaar gaat het na lang twijfelen en denken wel door. De organisatie heeft er weer super veel zin in en zet het dorp op zaterdag 11 september gezellig op z'n kop. 

Er zijn weer nieuwe deuren die opengaan. Maar ook de oude bekende deuren gaan weer open en pakken zo groot mogelijk uit. De verenigingen/instanties en stichtingen, maar ook ondernemers, konden niet wachten om te laten zien wat ze in huis hebben toen ze in april een berichtje kregen met de vraag of ze mee wilden doen.  

Het dorp is zaterdag weer open zijn en te bereiken vanaf beide kanten. Om 10.00 uur zal de stoet met oldtimers door het dorp heen rijden. De schitterende auto's van weleer zullen ook door Nauerna en over de Houtveldweg in Zaandam rijden. Dus ook mensen buiten Westzaan kunnen genieten van het moois wat er allemaal wordt georganiseerd.

Pak de fiets

Nadat de oldtimers voorbij zijn gereden gaan (bijna) alle deuren in Westzaan open. Wanneer de stoet terug komt zijn de oldtimers ook nog eens van dichtbij te bewonderen op diverse plekken in het dorp. Hiermee pikken de oldtimers wel een aantal parkeerplekken in dus is het slim om met de fiets naar Westzaan te komen.

De coronaregels gelden nog wel waardoor een aantal verenigingen/instanties hun deuren helaas gesloten moeten houden. Alle activiteiten zijn te vinden in de plattegrond. Ga daarvoor naar: https://bit.ly/3AqUxrx

Tijdens de Dag van Westzaan zijn ook alle creaties die in de tuinen staan vanwege het andere Westzaanse evenement Bezem&Emmer te zien.

Buikschuivers in actie op een vorige editie.
Afbeelding
Afbeelding