Leesfans kunnen hun hart ophalen bij de verkopers van boeken.
Leesfans kunnen hun hart ophalen bij de verkopers van boeken. (Archieffoto: Dirk Karten)

Welke ‘hotspots’ zijn er op de Wandelvrijmarkt zondag 12 september?

ZAANDIJK - Onder het motto “geen gesleur, verkoop uw oude spullen bij de voordeur” zijn bijna 200 Zaandijkers op zondag 12 september verkoper vanuit de eigen voortuin. Trek je wandelschoenen komende zondag maar aan tijdens de Zaandijker jaarmarkt versie 2.0, oftewel coronaproof Kaike & Koiere.  

De deelnemers kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur hun waren aanbieden. Het publiek kan zo op veilige afstand tussen de locaties ‘kaike & koiere’ in oud Zaandijk én Rooswijk. Daarnaast zijn er twintig ‘hotspots’ op de route.

Hotspots

Organisatoren Rob Meijns, Cynthia Dewi en Patrick Leerling waren afgelopen week nog druk bezig de hotspots in kaart te brengen. Ze tipten in ieder geval deze deelnemers: Yvette Emmah en Tayron Dekker presenteren op de Blaasbalgstraat 70 Hongaars- en Surinaams eten. Marije Ponsioen geeft op de Lindenlaan 7 herinneringen in de vorm van een gekleurd gezicht. Lekker schminken!

Feestje met lekkers

Erik Rijbroek maakt er op onder meer de Maurice Ravelstraat 82 een feestje van maken en gaat met drie gezinnen wat lekkers verkopen. Muidi Mooren verkoopt op de Willem Dreeslaan 91 boeken, kleding, schoenen, speelgoed, glas in lood en van alles wat. Agnes Groot brengt op de Goeman Borgesiusstraat 16 zelfgemaakte sieraden van halfedelsteen, natuursteen en glas aan de man/vrouw.

Muziek uit de ‘achtertuin’

Carolyn Sap toont op de Oud Heinstraat 29 handgemaakte buiten beelden en schilderijen. Ilja Rexwinkel toont in de prachtige tuin aan het Weefhuispad 2 tweedehandse kleding, boeken en schoenen, borduursels en handgesponnen wol. Marco Lagendijk brengt op de P.L. Takkade 28 een live ervaring van zijn radiostation Backyard AM. Bij goed weer met tussen 12.00 en 14.00 uur is muziek van de DJ. Backyard AM is een legaal middengolfstation die in het weekend op de middengolf 1116 KHz radio brengt. De hele route slingert is vijftien km lang. Zie www.zaandijkleeft.nl/zaandijkermarkt/

Geen kramen op een rij op de Lagedijk maar een vijftien kilometer lange wandelroute door Zaandijk en Rooswijk.
Het staat je goed! Koopje!
Ook dit jaar volop creativiteit op de Wandelvrijmarkt.