V.l.n.r. advocaten Inez Thieme, Pamela de Blieck-Willemsen en Linda Stolk-Hogeterp.
V.l.n.r. advocaten Inez Thieme, Pamela de Blieck-Willemsen en Linda Stolk-Hogeterp. (Foto: aangeleverd)

Coronaveilig juridische hulp centraal bij Hogeterp & Willemsen advocaten

ZAANDAM - Ook voor de advocaten en juridisch medewerkers van Hogeterp en Willemsen advocaten, Westzijde 20, was het schakelen toen het coronavirus uitbrak. Het team, bestaand uit drie vrouwelijke advocaten, vier juridisch medewerkers en een stagiaire, diende ineens voornamelijk vanuit huis te werken.

"Normaliter werken wij op kantoor heten cliënten daar ook welkom. Zeker als cliënten naar de rechtbank moeten, komen zij voor de zitting op kantoor ter voorbereiding van de zaak.. Na afkondiging van de maatregelen werd al snel duidelijk dat de praktijk in zijn huidige vorm geen doorgang kon vinden. Wij moesten als team dus opzoek naar creatieve oplossingen", aldus Mr. Linda Stolk-Hogeterp. Zo gaat kennismaken met nieuwe cliënten nu voornamelijk via telefonische intakegesprekken en/of beeldbelafspraken. Het aannemen van nieuwe zaken geschiedt digitaal. "Als het voor cliënten (technisch gezien) niet mogelijk blijkt om stukken digitaal aan te leveren, maken wij een afspraak op kantoor. In de spreekruimte hebben we een plexiglas scherm. Na iedere afspraak wordt de ruimte ontsmet", vertelt Mr. Pamela de Blieck-Willemsen.

Digitale zitting

"Ook de zittingen bij de rechtbank en gerechtshoven zien er tegenwoordig anders uit", vult Mr. Inez Thieme aan.

"Na enige tijd de deuren gesloten te hebben, zijn de rechtbanken en gerechtshoven gelukkig weer open. Publiek mag niet bij aanwezig zijn, maar kan bij sommige zaken live meeluisteren via Zoom. Wel kunnen cliënten weer met hun advocaat naar de zitting. Bij cliënten met een groot gezondheidsrisico zorgen onze advocaten ervoor dat de zitting digitaal kan plaatsvinden. Op die manier kan de cliënt toch bij de zitting aanwezig zijn."

Gezien de inzet van ons team en de technische mogelijkheden die tegenwoordig voor handen zijn, zorgen wij ervoor dat we de belangen van ons cliënten optimaal blijven behartigen. Mocht u een juridische vraag en/of kwestie hebben omtrent het arbeidsrecht, beslagrecht, contractenrecht, jeugdrecht, personen- en familierecht, strafrecht, vastgoed- en huurrecht en het transportrecht dan kunt u terecht bij ons kantoor. Ook hebben wij iedere donderdag van 16.00 tot 17.00 een gratis (telefonisch) juridisch spreekuur."

Aanmelden voor het spreekuur kan middels het formulier op www.hwadvocaten.nl Een medewerker neemt dan contact op.