Nieuwe gasten: Nubische geiten.
Nieuwe gasten: Nubische geiten. (Foto: aangeleverd)

Stadsboerderij bijna klaar voor nieuwe seizoen

ZAANDAM - "We hebben nog geen idee wanneer de Stadsboerderij, Thijssestraat 1, weer open mag. We missen ons publiek, maar het geeft ons wel de gelegenheid om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Er is een nieuwe stal gebouwd en we maken plannen voor wat we gaan doen als de oude speeltuin komt te vervallen. Over een paar weken worden de eerste jonge geitjes en lammetjes weer geboren. Ook iets om naar uit te kijken", aldus directeur Paul Laport.

Sinds kort huppelen er Nubische geiten rond op de boerderij. Heel tamme, vrolijke geitjes met lekker lange oren. Ze zullen nog vreemd opkijken als er straks wel weer bezoekers op de boerderij komen.

Natuurspeelplaats

Het werk aan de natuurspeelplaats is de laatste maanden voortvarend doorgegaan. De meeste speeltoestellen zijn inmiddels geplaatst. De afgelopen weken zijn duizenden plantjes in de grond gezet. Het wordt een heel gevarieerde speeltuin, met fruitbomen, stukken rietland, zandspeeltoestellen en verschillende klimtoestellen. Het duurt waarschijnlijk tot juni voor we de speelplaats echt kunnen openen. Tot die tijd zien we van de andere kant van de sloot soms al kinderen reikhalzend gluren naar de speeltuin. Ze kunnen haast niet wachten!

De heemtuin is de enige locatie die nog gewoon open is. Op dit moment vind je - nu even bedekt onder de sneeuw - er bijvoorbeeld de rode kelkzwam. In december is een uitgave verschenen ter gelegenheid van het 65 jarig jubileum van de heemtuin. Het boekje is te bestellen via: info@zaansnatuurmilieucentrum.nl (€ 15,00, exclusief porto).

In het museum is een nieuwe expositie neergezet: een bos vol geheimen. Voor de kleinste kinderen is het al best spannend om naar binnen te gaan en te ontdekken wat je allemaal in het bos vindt.


In het natuurmuseum is een nieuwe expo ingericht.