Koop een lekkere taart, schenk hem - en je hart - aan je geliefde op Valentijnsdag en steun zo gelijk Anna's huis.
Koop een lekkere taart, schenk hem - en je hart - aan je geliefde op Valentijnsdag en steun zo gelijk Anna's huis. (Foto: Ton van Veen)

Smaakvolle Valentijnactie Zaanse bakkers

ZAANSTREEK - Verschillende Zaanse bakkers komen deze week in actie voor Centrum voor Leven met kanker Zaanstreek, Anna’s huis. De bakkers bieden elke hun eigen versgebakken Valentijnspecialiteit aan waarvan een deel naar Anna’s huis gaat. Dit jaar doen er niet twee maar zeven bakkerijen mee aan de actie. Die houden deze week actie.

Dat levert al blije gezichten op bij het Centrum voor Leven met kanker. “We zijn achter de schermen volop bezig Anna’s huis door de corona lockdown te trekken. Daar past zo’n actie als die van de Zaanse bakkers prima bij”, zegt Sylvia Dermout, voorzitter en woordvoerder van Anna’s huis. Die gelijk bedrukt ‘maak er geen zielig verhaal van’.

Trakteer geliefde op Valentijnsdag en steun zo goede doel

“Natuurlijk hebben we te maken met wegvallende financiële steun, zoals bijvoorbeeld jaarlijks het geval is door Zaan de Wandel. We zijn echter volop bezig met de toekomst. Om zodra we weer open mogen weer, door te kunnen gaan. Zo hebben we een nieuwe officemanager aangetrokken. Er is heel veel behoefte aan de steun die Anna’s huis biedt. We worden langzamerhand de trots van de Zaanstreek in zorg bieden aan mensen met kanker. Dat is op zich al erg genoeg, dus we kijken altijd hoe we zo positief mogelijk de mensen kunnen bijstaan.”

Initiatiefnemer

Door de Valentijnactie hopen de Zaanse bakkers een steentje bij te kunnen dragen aan dit goede doel. Het idee door middel van een actie rond Valentijnsdag te houden werd vorig jaar in het leven geroepen door Jaco Schippers. Ondernemer van de KISS Bakery.

“Hij heeft ook een bakkerij bij de AH XL, praktisch naast ons centrum. Via onze voormalige officemanager werd vorig jaar als Jaap Landzaat benaderd met de vraag of hij mee wilde doen. Dat deed hij gelijk. Dit jaar hebben we nog meer bakkerijen gevraagd. Die allemaal, op één na ja zeiden. Die kon niet meedoen vanwege een verbouwing. Geweldig toch!”, vertelt Sylvia Dermout.

Deelnemende bakkerijen

De deelnemende bakkers zijn dit jaar: Banketbakkerij Landsaat, Banketbakkerij de Wijn, Bakkerij Brakenhoff, Banketbakkerij Kaskes, Bakkerij ’t Stoepje, Het Zaanse Bakkertje en de KISS Bakery. Zie op de desbetreffende websites/sociale media (of bezoek de winkel) de individuele acties.

De KISS Bakery staat dit jaar een wel heel groot deel van de winst af voor het goede doel. Van elke taart (van vijf euro) die komende zondag wordt verkocht, gaat de helft naar Anna's huis. Deze actie past precies in de opzet die ondernemer Jaco Schippers voor ogen heeft met zijn drie vestigingen. Hij kiest voor het business model ‘We love to bake you happy‘. Brood en banket betaalbaar houden voor iedereen en de bakkerij als sociaal middelpunt in de stad of streek.

De KISS Bakery doneert 2,50 euro per taart die zondag wordt verkocht aan Anna's huis.