Luxaflex presenteert nieuwe collectie gordijnen in 128 stoffen.
Luxaflex presenteert nieuwe collectie gordijnen in 128 stoffen. (Foto: Luxaflex)

Tips voor fijner thuiswerken

REGIO - Thuiswerken; voorlopig zal het nog wel even moeten doorgaan. Om thuis lekker te kunnen werken en je deadlines te halen, heb je een werkplek nodig waar je je helemaal goed voelt. Vier tips voor een inspirerende plek die uitnodigt om aan de slag te gaan.

1. Zonlicht en kleur

Alle beetjes helpen als je meer licht in huis wilt, ook de juiste kleuren. Kleuren als wit, blauw, grijs of violet weerkaatsen licht en laten een ruimte groter lijken. Natuurlijke materialen als hout, linnen en canvas brengen warmte.

Warme tinten absorberen juist licht en maken de ruimte optisch kleiner maar ook gezelliger. Lichte kozijnen en een lichte vensterbank helpen ook mee.

2. Perfecte lichtinval

Kies voor je home office een plek in huis waar veel zonlicht komt. Dit kun je doseren met een gordijn, horizontale of verticale jaloezieƫn, shades of andere zonwering om zo de perfecte lichtinval te creƫren. Hiermee voorkom je ook dat de zon recht in je ogen schijnt of reflecteert op je beeldscherm.

3. Houd het hoofd fris

Frisse lucht in huis geeft je energie en werklust. Zorg dat lucht door je huis kan stromen of ventileer extra door het raam open te zetten.

Denk ook aan planten. Ze zuiveren de lucht, verhogen het zuurstofgehalte en hebben ook nog eens een rustgevend effect.

4. Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd. Werk af? Ruim het op. Laat je ook niet afleiden door een overvloed aan accessoires en stationery. Wat je niet elke dag nodig hebt, berg je op in dozen en manden.

Kijk voor meer inspiratie op www.luxaflex.nl Of kijk voor meer woonnieuws op www.rodi.nl/wonen

TIP2: Creeer perfecte lichtinval met combinatie van gordijn en vouwgordijn
TIP1: Laat zonlicht en kleur elkaar versterken