Het terras van Havenrestaurant De Waterraaf laat de bezoeker mooi uitkijken over de jachthaven van Nauerna.
Het terras van Havenrestaurant De Waterraaf laat de bezoeker mooi uitkijken over de jachthaven van Nauerna. (Foto: archief)

Terrasje pakken aan het water bij Havenrestaurant De Waterraaf

ASSENDELFT – Het nieuwe vaarseizoen staat voor de deur en wat is er een betere plek om aan het water te genieten vanaf het terras van het pas gerealiseerde Havenrestaurant De Waterraaf?

“We durven onze dromen waar te maken en hebben vertrouwen in de toekomst”, zegt Simon Douw energiek. De mede-initiatiefnemer van Jongwijs stak al eerder zijn nek uit met het Westzaanse project een bakkerij, lunchroom, Bed & Breakfast en picknicktuin te realiseren op de J.J. Allanstraat 119-121. Recent werd hij ook eigenaar van Brasserie Nauerna, de uitspanning bij de jachthaven. Die locatie is nu flink opgeknapt en krijgt nieuw elan als Havenrestaurant De Waterraaf.

Aalscholver

De waterraaf is een andere naam voor de aalscholver, het symbool van Nauerna. “De locatie is een prachtige buitenplaats. Een ‘vrijplaats’ die je gelijk het gevoel geeft van vakantie. Een relaxte plek waar je kunt genieten en de zorgen van je afvallen als je over het water kijkt en geniet”, vertelt Simon.

Concept

Het concept is flink op de schop gegaan. En als de deuren straks helemaal weer open mogen, komt de bezoeker een bijzonder restaurant tegen waar veel lokale producten worden aangeboden.

“Onze chef-kok Sylvester van Westrop zal, bijgestaan door sous-kok Romy Zwart, verse visgerechten prominent op de kaart zetten”, licht Simon toe. Al is er ook veel aandacht voor vegan-gerechten en komt de vleesliefhebber aan z’n trekken.

Groot terras aan water

De Waterraaf mag dan binnen nog geen gasten ontvangen, de hongerige gast kan wel terecht op het fraaie en grote terras met zicht op de jachthaven. Daar zijn ook bootjes te huur voor een mooie vaartocht over het Noordzeekanaal en de polder. Zie voor de laatste ontwikkelingen en openingstijden de Facebookpagina: @DeWaterraaf

Zeilmakerij de Zeilerij klaar voor vaarseizoen

De boot ligt weer in het water, maar wat blijkt? De buiskap heeft een grote scheur. Dan is het goed te weten dat Zeilmakerij De Zeilerij, Fabriekweg 1 in Westknollendam, klaar staat om alle mogelijke reparaties te verzorgen.

Eigenaren Ingrid en Ruud Herrebrugh beoefenen, bijgestaan door een aantal vakkrachten, het beroep van zeilmaker in vele facetten uit. Met passie en met focus op het leveren van kwaliteit. De Zaanse zeilmakerij is gespecialiseerd in reparatie aan alle typen zeilen. “Wij kunnen een jachtzeil (vaak) binnen drie tot veertien werkdagen repareren. Ook het halen en brengen van uw zeil behoort tot de mogelijkheden.”

Reparaties

Zeilreparatie; van een scheurtje tot aan een nieuwe baan inzetten. Van een leuver tot een nieuw rif plaatsen. Van luftape plaatsen en eventueel inkorten van het zeil tot aan het plaatsen van een UV-strook. Maar niet alleen voor reparatie aan jachtzeilen kunt u terecht bij de Zeilerij.

Ook alle andere reparaties en/of vervanging van bijvoorbeeld de buiskap, kuiptent, havenzeil, wintertent, spatzeilen, huik, rokon, afdekzeil, tent, voortent, dekzeil, motorhoezen, kite en surfzeil etc. kunnen door de specialisten van De Zeilerij worden uitgevoerd. Tot en met reparaties aan (voor)tenten aan toe.

Voor meer informatie: www.zeilmakerij.nl