Pony avonturenpark De Bonte Belevenis is weer geopend voor het publiek.
Pony avonturenpark De Bonte Belevenis is weer geopend voor het publiek. (Foto: aangeleverd)

Eindelijk weer ponyrijden op De Bonte Belevenis

ASSENDELFT - En dan is het dan zover, de poort van kinderboerderij – pony avonturenpark De Bonte Belevenis is weer geopend voor het publiek. In Assendelft op de vaartdijk ben je weer van harte welkom om de dieren en pony’ste bewonderen. Dit zorgt voor veel vreugde bij de eigenaresse Marieke Demmers maar ook bij vele bezoekers, vrijwilligers en de dieren.

De Bonte Belevenis is uit een hobby ontstaan en bestaat nu zeven jaar. Door de jaren heen is er niet veel veranderd. Het dierenwelzijn staat altijd voorop en dit zie je direct terug bij een bezoekje aan deze unieke kinderboerderij. Het concept om op een laagdrempelige manier kinderen kennis te laten maken met kinderboerderijdieren en pony’s is altijd de droom geweest van de eigenaresse. Maar ook dat het een plek is waar dieren tot hun recht komen.

Pony's knuffelen

Tijdens de lockdown hebben de dieren de bezoekers heel erg gemist. De pony’s hebben uit verveling de hekken gesloopt. En tijdens het schoonmaken werden de kruiwagens omgegooid om maar aandacht te krijgen. Als je een bezoekje brengt aan de kinderboerderij dan kan je een half uur een pony huren en hier mee knuffelen, poetsen en een rondje op rijden door het avonturenpark. Op deze manier kan iedereen beleven hoe het is om op een pony te rijden. In dit half uurtje is er altijd tijd om even lekker te poetsen en echt contact te hebben met de pony’s. "Op de Bonte Belevenis is het voor iedereen leuk. En kan je genieten van een lunch of een kopje koffie. Voor de kinderen is er, naast de boerderijdieren, een heleboel plezier te beleven in de natuurlijke speelweide en overdekte zandbak. Deze unieke locatie biedt voor zowel dieren als gezinnen een plek om heerlijk te genieten van het moment", stelt Marieke.

Ponykampdagen

In de zomervakantie staat er wat unieks op de planning. Ponykampdagen. Deze dagen waren altijd beperkt beschikbaar. Maar in de zomervakantie kan je je elke maandag opgeven voor een leuke ponykampdag. Een dag gevuld met een heleboel ponypret voor kinderen vanaf zes jaar. Voor deze dag kan je je nog opgeven via het emailadres info@bontebelevenis.nl

De Bonte Belevenis staat ook altijd klaar voor dieren die tussen het wal en schip dreigen te vallen door leeftijd of verwaarlozing. Door de jaren hebben meerdere pony’s, geiten en schapen een goed huis gevonden bij De Bonte Belevenis. Hierdoor is er een heel gevarieerd gezelschap ontstaan waar iedereen van kan genieten. ‘’Het is zo leuk dat de oude eigenaren nog altijd op visite komen en gelukkig zijn met de goede zorgen voor hun dieren. Een goed voorbeeld is onze oudste pony Beauty, deze dame is al 33 jaar. De werklust van deze pony is zo bijzonder, na haar welverdiende pensioen op 30-jarige leeftijd zagen we haar hard achteruitgaan. Ze was duidelijk niet gelukkig en verloor hard haar bespiering. Door haar juist aan het werk te zetten zie je de levenslust weer terug. Zo leuk om te zien, oortjes naar voren, en trots draait ze nog mee’’, aldus Marieke.

Zie voor meer informatie: www.bontebelevenis.nl