Een ooievaar is blijkbaar een vruchtbare (en veelzijdige) vogel...
Een ooievaar is blijkbaar een vruchtbare (en veelzijdige) vogel... (Foto: aangeleverd)

Rode oortjes in Natuurmuseum

ZAANDAM - De afgelopen weken ontving het Natuurmuseum, Thijssestraat 1, al een paar honderd leerlingen uit groepen 7 en 8. Vanaf nu is de expositie Rode Oortjes ook voor andere bezoekers geopend.

In de tentoonstelling gaat het over de kunst van het verleiden (hoe doen slakken dat bijvoorbeeld?) en over voortplanting. Hoe vaak doen olifanten het en hoe lang duurt dat dan? En welk dier heeft eigenlijk de grootste? Een expositie voor (niet té) jong en oneindig oud. 'Wel een waarschuwing vooraf: je krijgt er vast en zeker rode oortjes van', aldus directeur Paul Laport.

In verband met corona worden volwassen bezoekers gevraagd zich te registreren, een mondkapje te dragen, anderhalve meter afstand te houden tot andere bezoekers en zich aan de overige voorschriften te houden.

Entree: kinderen vanaf drie jaar betalen € 4,00. Volwassen begeleiders en kinderen onder de drie jaar mogen gratis naar binnen. Het museum is open van 13.00 tot 17.00 uur en bevindt zich op de Thijssestraat 1 te Zaandam. Zie ook https://zaansnatuurmilieucentrum.nl/