Denk niet zwart wit maar met de kleur van je hart....
Denk niet zwart wit maar met de kleur van je hart.... (Stockfoto)

Cabaretière Funda Müjde spreekster tijdens Week tegen racisme

ZAANSTREEK - In aanloop naar de Internationale Dag tegen Racisme, 21 maart, organiseren verschillende antidiscriminatiebureaus in Nederland de Week tegen racisme.

Het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland zorgt voor twee interessante sprekers. Op maandag 15 maart om 16.00 uur verzorgt Nawal Mustafa , mensenrechtenactivist en medeoprichter van collectief S.P.E.A.K. een lezing met de titel Racisme, kleurenblindheid en recht. Wat is de constructie van ras binnen het recht in Nederland, vraagt zij zich af.

Funda Müjde

Op dinsdag 16 maart om 16.00 uur stelt de in Wormer wonende cabaretière, actrice en columniste Funda Müjde een heel andere vraag. Hoe kan het dat iemand op een extreem-rechtse partij stemt en de grenzen potdicht wil hebben voor alle buitenlanders tegelijkertijd een vluchteling wat geld toestoppen als die het even moeilijk heeft? De uitzondering? Funda is er bekend mee. "Ja, wij bedoelen niet jou, maar die anderen."

Het complete programma van alle online-events is te vinden op https://radar.nl/week-tegen-racisme/. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel zo handig. Voor ieder event bestaat een aanmeldlink. De workshops zijn later online terug te kijken.

Nawal Mustafa.