Steeds meer mensen kiezen voor een gezondere leefstijl.
Steeds meer mensen kiezen voor een gezondere leefstijl. (Foto: aangeleverd)

Verbeter je leefstijl, maar kies voor wat gezond is voor jou

 De yogastudio's schoten voor de corona als paddenstoelen uit de grond. In de grote steden zie je ze op elke hoek van de straat. Ook de gezonde snackbar is in opkomst. Op Schiphol kun je zelfs een sapje of pokébol uit de muur eten. Steeds meer mensen passen hun leefstijl aan. De coronaperiode heeft daar mogelijk een sleutelrol in gespeeld: in tijden van lockdown waren we ineens teruggeworpen op onszelf, het bos, het strand en ons eigen aanrecht.

Inmiddels is iedereen weer gewend aan het vertrouwde leven. We gaan weer naar het theater, uit eten en kunnen weer op vakantie naar het buitenland. Toch is er in het post-coronatijdperk wel iets blijvend veranderd, en dat is de zorg voor onze gezondheid. Veel mensen zijn bewuster gaan kijken naar hun eigen aandeel en stellen vast dat er wel wat valt te verbeteren. 

Algehele gezondheid bevorderen

Om niet ziek te worden moeten we onze gezondheid bevorderen en beschermen. Belangrijk is te onderzoeken wat binnen deze preventieleefstijl bij je past. We willen allemaal een gezond gebit, maar niet iedereen eet daarom de hele dag noten. Niet iedereen lukt het om op tijd naar bed te gaan, maar misschien is het wel mogelijk om overdag te mediteren. Niet iedereen is kok, maar iedereen kan wel kijken of er hier en daar wat meer groente geserveerd kan worden. In deze onzekere en veranderende wereld is het goed om bewust te kiezen voor wat gezond is voor jou. Zorg dus goed '4 your body and mind'.