Het beeld met de vrouw die door de stier (bul) op de hoorns wordt genomen staat voor de Bullekerk.
Het beeld met de vrouw die door de stier (bul) op de hoorns wordt genomen staat voor de Bullekerk. (Foto: aangeleverd)

Beeldenroute nieuw bij De Bullekerk

ZAANDAM - De Bullekerk heeft weer ets nieuws: een beeldenroute door het centrum van Zaandam. Een informatieve wandeling langs maar liefst dertig beelden. Met interessante weetjes, anekdotes en bijzondere verhalen die achter deze beelden schuilgaan.

Deelnemen aan de route is eenvoudig: even aanmelden in het weekeinde bij de ToGo-stand van de Bullekerk. Daar ontvangt de deelnemer de route en daar is ook meteen de start. De kosten voor de beeldenroutewandeling bedragen 7,50 pp inclusief een kop koffie of thee.

Beeldenroute met gids

Voor wie de wandeling helemaal speciaal wil maken, bestaat de mogelijkheid - voor groepen vanaf vier personen - de beeldenroute te lopen samen met een gids. Een en ander natuurlijk in overleg en aan te vragen via het sturen van een mail naar info@bullekerk.nl.

Fietsroute

Ook is het nog altijd mogelijk aan te melden voor de fietsroute. Die is 27 km lang en voert ook langs de ToGo-stand op het plein voor de kerk aan de Westzijde 75. De kosten bedragen 5,00 pp inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden voor de fietsroute kan via de mail naar info@bullekerk.nl.

ToGo-stand

De ToGo-stand op het voorplein van de Bullekerk is op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Er zijn gerechten zoals Bullewafels, Bulle-hosties, Bullesoep, saté en meer.