Laat je inspireren door de  Zaanse ondernemers Lucien Bouman en Joan Alosery over hun duurzame modemerk Broke Ass Millionaires (BAM).
Laat je inspireren door de Zaanse ondernemers Lucien Bouman en Joan Alosery over hun duurzame modemerk Broke Ass Millionaires (BAM). (Foto: aangeleverd)

'Broke Ass Millionaires' inspireren

ZAANDAM - Na een geslaagde online lezing van fotograaf Marco Bakker, staat er bij Fluxus een nieuwe inspiratiesessie op het programma. Donderdag 29 april vertellen Zaanse ondernemers Lucien Bouman en Joan Alosery over hun duurzame modemerk Broke Ass Millionaires (BAM).

De lezing is gratis vanuit huis te volgen en terug te kijken via het YouTube-kanaal FluXusZaanstad. Zowel Joan als Lucien hebben een modeachtergrond en zijn al van kinds af aan actief in de entertainment. Lucien heeft de opleiding Mode en Commercie gedaan en leerde van zijn moeder, die modemaakster is, de fijne kneepjes van het vak. Later ging zijn focus naar Basketbal Freestyle (trucs en dans met een basketbal) en muziek. Joan volgde een opleiding aan de Mode Academie, maar haar passie voor dans bleef groot. Ze richtte in 2009 Solution Dance Centre in Zaandam op. Broke Ass Millionaires-koppel Joan en Lucien vullen elkaar perfect aan. Naast hun modemerk en dansschool zetten zij zich ook in voor black culture. Met hun diverse talenten uiten zij samen hun unieke kunstvorm.

Onder de naam BAM werken Joan en Lucien aan het styleren, designen, recyclen en upcyclen van voornamelijk circulaire en vintage kleding. Zo maken ze van tweedehands kleding weer iets nieuws en unieks. Door middel van kleding, kunst, foto’s en entertainment uiten zij de filosofie achter BAM: "Met minimale middelen het maximale eruit halen".

Tijdens de inspiratielezing zal het stylingduo vertellen over de gedachte achter Broke Ass Millionaires. Bewustwording over de impact van de mode-industrie op de wereld vormt in hun verhaal de rode draad. De online inspiratielezing start om 20.00 uur en is gratis te volgen via het YouTube-kanaal FluXusZaanstad. Meer informatie op fluxus.nl/agenda.