Andre de Boorder (links) en Sjoerd Zwanenburg: ‘Koop een bank en help mee alvleesklierkanker te stoppen’
Andre de Boorder (links) en Sjoerd Zwanenburg: ‘Koop een bank en help mee alvleesklierkanker te stoppen’ (Foto: aangeleverd)

‘Koop een bank en help mee alvleesklierkanker te stoppen’

WIJDEWORMER – Voetbalclub ZCFC, te vinden in sportpark De Kalverhoek aan de Zuiderweg, doet mee met de actie Bij Casper op de bank. Een campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker met als doel geld in te zamelen om baanbrekend wetenschappelijk onderzoek te doen naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker.

ZCFC doet mee aan campagne Bij Casper op de bank

“Er zijn van die momenten dat alles bij elkaar komt en je als club volmondig ‘ja’ wilt schreeuwen om iets te ondersteunen. Dit is zo’n moment. Helaas zijn ook binnen onze club een aantal getroffen door alvleesklierkanker. De impact die dit heeft bij patiënten, familie en vrienden is enorm. Al eerder heeft om die reden het Veteranenteam meerdere inzamelingsacties gehouden en spelen zij met het logo van Support Casper op de shirts”, aldus de initiatiefnemers.

Support Casper

Clublid André de Boorder (eigenaar van ADB Hout) heeft besloten de actie te starten door het aanbieden van fraaie kunststof buitenbankjes met een Support Casper logo. Van ieder verkocht bankje gaat 200 euro naar Support Casper. De bankjes zijn standaard Oranje/Zwart (de Support Casper en ZCFC kleuren), maar ook verkrijgbaar in andere kleuren. Ook op het nieuwe buitenterras van ZCFC zullen deze bankjes - in de clubkleuren - te bewonderen zijn.

André de Boorder gaf recent, samen met Sjoerd Zwanenburg (directeur Support Casper) en Marlies Koster (Acties en Algemene Zaken) de aftrap van de actie. Dit in bijzijn van ZCFC-veteranen Lex Segveld en Martin Tucci. André de Boorder: “Uit directe omgeving weet ik wat deze slecht te behandelen en dodelijke vorm van kanker teweeg brengt bij patiënten, familie en vrienden”. Alvleesklierkanker is nog steeds één van de dodelijkste vormen van kanker. Jaarlijks krijgen 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar.

Missie Casper van Eijck

Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne Support Casper om het baanbrekende onderzoek van professor Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, te steunen. Hij heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden. Kijk op www.supportcasper.nl voor meer informatie. Ter ondersteuning van deze actie is een speciale website ontwikkeld www.bijcasperopdebank.nl.