Burgemeester Judith Michel feliciteert echtpaar Halma-Jansen met 60 jarig huwelijk.
Burgemeester Judith Michel feliciteert echtpaar Halma-Jansen met 60 jarig huwelijk. (Foto: aangeleverd)

Echtpaar Halma-Jansen 60 jaar getrouwd

Algemeen

WORMER - Het echtpaar Halma is 60 jaar getrouwd en natuurlijk ging burgemeester Judith Michel bij ze langs voor een persoonlijke felicitatie.

Ze zijn 86 en 84 lentes jong, komen oorspronkelijk uit Amsterdam, maar wonen al heel lang in Wormer. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens de dansles. Tijdens het vrij-dansen raakten ze aan de praat en schoot cupido raak. Ze kregen verkering, verloofden zich en trouwden op 17 juni 1961.

Door puur toeval kwamen ze in Wormer terecht. Dat was wel even wennen voor het jonge echtpaar. Meneer Halma was vrachtwagenmonteur en moest soms het hele land door om vrachtwagens te repareren die langs de kant van de weg stonden.

Mevrouw Halma werkte onder andere als hoofd van de typekamer van een verzekeringsmaatschappij. In Wormer werden ze actief bij de ijsbaan, WSV, met jeu de boule en klaverjassen. Hij vindt haar erg lief en zij vindt hem een kanjer omdat hij alles doet wat zij vraagt. En op de vraag naar het geheim van 60 jaar huwelijk antwoorden ze: “Gewoon door gaan en het een beetje positief houden.” We wensen ze nog veel mooie en gelukkige jaren toe!