Deze trotse leerlingen zijn klaar voor het Voorgezet Onderwijs!
Deze trotse leerlingen zijn klaar voor het Voorgezet Onderwijs! (Foto: aangeleverd)

Feest op basisschool de regenboog

Algemeen

ASSENDELFT - De Regenboog bood de training ‘Leren op het VO ‘ en de daarbij horende ouderbijeenkomst aan, aan alle kinderen met een havo/vwo advies. Van dat aanbod maakten ouders en kinderen dankbaar gebruik. Veertien kinderen van De Regenboog en tien kinderen van buitenaf deden mee aan de training.

Leren op het VO

Vrijdag 25 juni was het zover. Alle kinderen die mee hebben gedaan met de training ‘Leren op het VO’ van Koala Educatie hebben hun certificaat gekregen na een spannende eindtoets. “En dat certificaat hebben ze dik verdiend”, aldus Monique Brussel van Koala Educatie. Ze is enorm trots op haar leerlingen, die de afgelopen weken heel hard gewerkt hebben. De training heeft de kinderen voorbereid op hun overstap naar de middelbare (havo/vwo) school.

Leerlingen hebben er onder andere geleerd om samenvattingen te maken, te leren met behulp van een mindmap, te oefenen met echte toetsen en werken met een planning. Kortom, alles wat nodig is om goed te leren en mooie cijfers te halen, hebben de kinderen aangereikt gekregen tijdens de training.

Ik moet het ook na mijn toets nog weten!

“Voordat ik meedeed aan deze training leerde ik gewoon voor een toets een avond van tevoren. Nu snap ik waarom dat niet handig is; om ervoor te zorgen dat je wat je moet leren ook ná de toets nog onthoudt, is het belangrijk om de leerstof te verdelen en het minimaal drie keer te herhalen” vertelt Emma. “Ook gebruik ik nu een planning voor mijn huiswerk”.

“Af en toe was het wel lastig om te moeten leren, terwijl vriendinnen buiten speelden, maar ik heb er wel veel van geleerd en ga nu met zelfvertrouwen naar mijn nieuwe school” voegt Robin hieraan toe. “En dat we ijsjes kregen tijdens de laatste les, maakte een hoop goed!”