Workshop vliegers maken
Workshop vliegers maken (Foto: aangeleverd)

Gratis workshop vliegers maken

Algemeen

KROMMENIE - Om jong en oud bij de Rosarium Vriendentuin te betrekken wordt er ook dit jaar een workshop vliegers maken georganiseerd. Transitiekunstenaar Jacob Spaander zal jong en oud helpen om traditionele vliegers te maken. Daarop kunnen afbeeldingen van allerlei fruit of bloemen geplakt worden. Er is tenslotte niet voor niets een voedselbos en een buurtmoestuin in het Rosarium Park.

Aanmelden

Heb jij ook zin in de gezonde buitenlucht en midden in het groen te knutselen, geef je dan op en kom op 7 juli om 14.00 uur naar De Rosarium Vriendentuin. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden. Wel is het belangrijk dat je je van te voren opgeeft zodat je zeker weet dat er een plekje is. Dit kan via passander@gmail.com.

Kindertuinen

Er zijn tuintjes beschikbaar waar kinderen in hun eigen stukje lekker (met hun ouders) aan de slag kunnen wanneer ze dat zelf willen. 

Natuurlijk is dat soms best ingewikkeld, tuinieren. Daarom zal Ton Smit, bekend van onder andere de Schooltuinen van de Bijenkorf in Assendelft elke eerste woensdag van de maand van maart tot en met oktober van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn met gereedschap, plantjes en zaden.

Heb jij zin om lekker met plantjes en groente en grond bezig te zijn, geef je dan op. Er is beperkte ruimte dus doe het maar snel. Opgeven kan via Ton Smit: tonsmit60@gmail.com

Samen tuinieren en oogsten

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners.

Het is de bedoeling dat men samen tuiniert en oogst. Rosarium Vriendentuin wil graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) te Krommenie, op dinsdag en vrijdag tussen 15.30 en 17.30 uur zijn er altijd wel mensen aanwezig.

Volg Rosarium Vriendentuin op facebook: Rosarium Vriendentuin of neem contact op via passander@gmail.com.