De Zaanse UITmarkt heeft dit jaar het thema Wereld van Cultuur.
De Zaanse UITmarkt heeft dit jaar het thema Wereld van Cultuur. (Foto: aangeleverd)

Zaanse Uitmarkt 2021: Wereld van Cultuur

Uit

Wat een heerlijk vooruitzicht: op zaterdag 11 september vindt na een jaar afwezigheid de Zaanse Uitmarkt plaats! Nu alles weer opengaat op 1,5 meter afstand is een groot feest ter opening van het nieuwe culturele seizoen weer mogelijk. En dit jaar op een nieuwe locatie: Cultureel Centrum Bullekerk aan de westzijde in Zaandam. Een prachtig onderkomen met een sfeervol plein, dat wordt omgetoverd in het thema van dit jaar: Wereld van Cultuur.

We mogen weer!

Om 12.00 uur barst het culturele festijn los met een spectaculaire opening! Alle Zaanse culturele instellingen zijn deze middag aanwezig om hun programma 2021-2022 te delen met het publiek. Daarnaast zijn er talloze activiteiten in de stands, op het terrein en in de Bullekerk. Er kan getekend, gelezen, geknutseld, getoeterd en gedanst worden. Op de podia zijn non-stop acts van muzikanten, dansers en kunstenaars. 

Omstreeks 18.00 uur stopt de UITmarkt en begint op het kerkplein en in de kerk het UITfestival, met fantastische livemuziek van onder andere WIES (de getalenteerde Nederpopband met Zaankanter Jeanne Rouwendaal), Acting The Maggot (een van de beste Ierse folkbands van Nederland) en als uitsmijter Wild Romance, de band van Herman Brood met de nieuwe voorman Edgar Koelemeijer! 

En wil je een hapje blijven eten? Op het plein zijn diverse foodtrucks aanwezig en ook het terras van De Bullekerk is geopend. Het festival eindigt rond middernacht met een spectaculair dans- en vuurspektakel midden op het kerkplein. Fijn dat het weer kan! In onze column ‘Uit de doeken’ houden we je de op de hoogte van het programma en lichten we een aantal opvallende acts uit. Dus zet het alvast in je agenda: zaterdag 11 september, de Zaanse UITmarkt, uitroepteken.