Afbeelding
(Foto's: aangeleverd)

‘Ik leg contact van hart tot hart of van ziel tot ziel’

Algemeen

ZAANDAM – “Ik snap dat het misschien zweverig over kan komen als ik zeg ‘als Luisterkindwerker kan ik mij op afstand afstemmen op het kind en krijg in beelden door wat er aan schort’. Maar de Luisterkind Methode die ontwikkeld is door Diana Hendriks–Van Beaumont is juist heel praktisch en aards opgezet. Bovendien werkt het ongelofelijk goed heb ik in de praktijk ondervonden”, vertelt Wendie Hoenders uit Zaandam. De erkend gezins- en kindercoach geeft 20 oktober een lezing over deze relatief onbekende manier om contact te leggen met je kind.

Wendie Hoenders biedt helpende hand als ‘Luisterkindwerker’  

Huilende baby’s of peuters die nachtenlang wakker blijven; welke ouders zijn daardoor niet wanhopig geworden? Je kunt immers niet vragen wat er aan mankeert. Wendie Hoenders benadert de communicatie vanuit het perspectief ‘alles is energie en daar kun je op afstemmen om een antwoord te krijgen’. Met een knipoog naar de beroemde film The Horse Whisperer kun je Wendie ook een babyfluisteraar noemen.

Intuïtief

“Veel mensen doen dat al onbewust. Gebruiken al hun intuïtie. We gebruiken en hebben veel meer ‘antennes’ dan waar we ons bewust van zijn. Luisterkind is een methode om met een kind of volwassene op afstand contact te leggen met de diepere laag van een persoon. De antwoorden op zijn of haar vragen haal ik naar boven in beelden.”, licht Wendie Hoenders toe.


Wendie maakte ook kleurrijke afbeeldingen van haar Luisterkind-sessie. 

(Foto’s: aangeleverd)

Tijdens het contact wordt er samen bekeken wat er aan de hand is en hoe je daar direct iets aan kunnen doen. De Luisterkind-afstemming duurt net zo lang als nodig is.

‘Alles is energie’

“Ik leg contact van hart tot hart of van ziel tot ziel. Als de verbinding met de energie van de ander er is, ga ik in gesprek. Ik haal de antwoorden vanuit een diepere laag bij het kind of de volwassene naar boven. Ik schrijf mee en stuur je het verslag. Omdat ik ook teken- en schilder leg ik wat naar boven komt ook vast op het doek. Zo krijg je een tastbaar verslag van een sessie. Met de inzichten en handvatten kun je zelf aan het werk gaan.“

Ook voor volwassenen

Kinderen laten vaak via hun gedrag, lichaam of emoties aan de ouders laten weten dat er ‘iets’ aan de hand is. Tegelijk weet je als ouder vaak niet precies wat er aan schort. Zeker als het kind verbaal nog niet sterk is of simpelweg niet kan benoemen waar het last van heeft.

“In die situatie kan een Luisterkind-afstemming hulp bieden. Maar ook voor volwassenen werkt deze methode ongelofelijk goed. Ieder mens heeft zelf de antwoorden op persoonlijke vragen in zich. Met een Luisterkind-afstemming komen die antwoorden naar voren en worden tegelijkertijd op een heldere manier verwoord.”

Effectief

De Luisterkind methode is volgens Wendie, inmiddels geregistreerd Luisterkindwerker en trainer, een hele praktische manier om blokkades op te heffen. “Het biedt effectieve oplossingen zodat een kind of volwassene weer verder kan en beter in zijn/haar vel komt te zitten. In de lezing komt dit ook aan bod en laat ik de deelnemers direct ervaren hoe het werkt. En hoe je dit zelf kunt leren. Want dat is het mooie: iedereen kan het leren!”

Lezing

Tijdens deze lezing komt onder meer het ontstaan van de methode ter sprake, hoe het werkt, voor wie het is en hoe je het zelf kunt leren. De lezing vindt plaats in de De BuitenKans buitenschoolse opvang, Meteorenweg 282 in Amsterdam Noord (Tuindorp Oostzaan). Graag aanmelden vooraf wegens beperkt aantal plaatsen via de mail; wendiehoenders@gmail.com

Zie voor meer informatie www.wendieluistert.nl