Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Openbare Weight Plate Workout bij De Halter

Algemeen

ZAANDAM - De Zaanse Athleten Club De Halter houdt  zaterdag 23 oktober vóór haar clubgebouw op Sportpark Poelenburg, Poelenburg 468, de tweede openbare Weight Plate Workout voor deelnemers vanaf veertien jaar. 

Doel is op een laagdrempelige manier mensen kennis te laten maken met deze vorm van workout. Een weight plate oftewel een halterschijf is een plat, zwaar voorwerp, meestal van gietijzer, dat wordt gebruikt in combinatie met barbells of dumbbells om een stang met een gewenst totaalgewicht te produceren voor lichamelijke oefening. De halterschijven kunnen gaten hebben om ze gemakkelijk te kunnen dragen of vaste schijven zijn. Vooral die welke voor wedstrijden worden gebruikt. Niet-wedstrijd platen hebben vaak variabele diameters en breedtes, met zwaardere platen over het algemeen groter in diameter, dikte, of beide.

Workout

De workout zelf bestaat uit oefeningen waarbij de meeste spieren van je lichaam worden getraind. Een trainer zal een selectie maken om de deelnemer onder deskundige begeleiding daarmee kennis te laten maken. De workout vindt plaats in een veilige omgeving op het grasveld vóór het clubgebouw. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Aanvang 11.00 uur. De kosten bedragen €3 voor niet-leden en is gratis voor leden van de Halter.