De natuur neemt de overhand op Parkheuvels.
De natuur neemt de overhand op Parkheuvels. (Foto: Dirk Karten)

Bloembollen vervangen binnenkort opgeschoten groen op Parkheuvels

Algemeen

ZAANDAM – Wat was het mooi en strak tijdens de oplevering april dit jaar: Stationsplein Parkheuvels.

Als tijdelijke oplossing werd een fraaie basis gelegd van het nieuwe stationsplein, gelegen aan de westkant van het spoor. Het ontwerp liet een groen parkje zien met kleurrijke bloemenvelden. Alleen die kwamen er afgelopen zomer niet. Wel metershoog onkruid….

Fleurige groenstroken

Nee, dit is geen zuur stukje over hoe slecht de gemeente omgaan met het openbaar groen. Want wie z’n ogen de kost geeft ziet in het voorjaar her en der in de gemeente fleurige groenstroken verschijnen met ingezaaide vrolijke zomerbloeiers. Of velden waar onder het gras vele honderden trompetnarcissen en grote bollen sieruien zijn gestopt om kleur aan het straatbeeld toevoegen.

De kleur die echter bij het stationsplein Parkheuvels te zien is, is vooral onstuimig groen. In de perken en langs de betonnen randen, waar je lekker op kunt chillen, zie je nu metershoog opgeschoten beplanting. Geen fraaie bloemen of struiken. Maar groen dat valt te bestempelen onder de noemer ‘onkruid’. 

Reactie

Had de gemeente dit zo gedacht? We vroegen om een reactie.   

“Wat er nu groeit is niet wat wij geplant hebben en niet wat we voor ogen hebben. Het is al een keer eerder gesnoeid maar het is – door de weersomstandigheden – weer net zo hard teruggekomen. De bakken, als we ze zo mogen noemen, worden volgende week opnieuw ingezaaid. Er worden tulpenbollen geplant”, laat een woordvoerster van de gemeente weten.

Boven: situatie april dit jaar. Onder, hoe het er nu uitziet.