Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Een foto zegt meer dan 1000 woorden….

HEEMSKERK - In ontmoetingscentrum De Stut aan de Maasstraat 3 in Heemskerk wordt begin oktober gestart met een uniek foto project. Een aantal hier geboren Nederlanders gaan op de maandagochtenden vanaf 4 oktober t/m 15 november (van 09:30 tot 11:30 uur) praten met buurtbewoners met een migratieachtergrond. Men praat over alledaagse dingen én zet elkaar en de eigen leefomgeving met de mobiele telefoon op de foto. We zijn nog op zoek naar enkele enthousiaste deelnemers.

Fotograferen met je mobiele telefoon

Er wordt gewerkt in koppels die met elkaar gaan samenwerken. Tijdens de zes bijeenkomsten van 2 uur worden de koppels voor het fotograferen begeleid door twee ervaren hobby-fotografen van Fotokring Heemskerk (fotokringheemskerk.nl). Zij geven zes groepslessen ‘fotograferen met je mobiele telefoon’ en tonen veel fotovoorbeelden plus belangrijke tips voor het maken van mooiere foto’s en geven leuke ideeën. 

Daarnaast is er aandacht voor de Nederlandse taal waarbij de hier geboren Nederlanders een welkome hulp kunnen zijn voor buurtbewoners met een migratie-achtergrond die het Nederlands nog iets minder goed beheersen. De kosten voor deelname aan dit project zijn slechts € 15,- Het project is een initiatief van Fotokring Heemskerk (FKH), Stichting Participatie Anderstaligen (SPA) en Ontmoetingscentrum De Stut.

Wilt u ook meedoen? Spreekt het project u aan en wilt u misschien meedoen, bel dan vandaag nog naar De Stut 0251-248648 en meldt u aan! José van der Vossen nodigt u daarna uit voor een kort gesprek en voor het beantwoorden van uw eventuele vragen. U kunt voor meer informatie en/of vragen ook bellen naar Hans Beijer 06-39692709 die als hobby-fotograaf nauw bij het project betrokken is. E-mailen mag ook: h.beijer@icloud.com

Foto expositie in De Stut

Het resultaat van het project is niet alleen een unieke en leerzame ervaring voor de deelnemers maar resulteert ook in een fraaie foto-expositie die straks tot februari 2022 in De Stut te bewonderen is. Een foto zegt immers meer dan 1000 woorden.