Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

'Calamiteit' tijdens Raadsvergadering in Heemskerk

HEEMSKERK - De raadsvergadering van 18 februari werd plots geschorst. Er was een calamiteit. De burgemeester moet dan in actie komen. De raad wachtte af……. De schorsing ging voorbij en de vergadering werd weer hervat. De burgemeester meldde de calamiteit: zij was voorgedragen om burgemeester in Lelystad te worden.

En ja dat is een calamiteit voor Heemskerk, maar een felicitatie voor Mieke Baltus met deze benoeming. Nadere berichtgeving zal volgen. De vergadering werd hervat en het laatste agendapunt ging verder: de Eikenhof 2.

Haalbaarheidsstudie

Veel besproken in de commissie en ook in de raadsvergadering ging het verder. De uitgevoerde haalbaarheidsstudie die onderzocht of er woningbouw mogelijk was op deze locatie, gaf meteen al een voorkeursplan. En wat voor plan: 7 torens van 5 hoog. Niemand was daar blij mee, de raad niet, maar zeker ook de omwonenden niet. Heemskerk Lokaal heeft samen met de VVD en CDA een amendement voorbereid om het besluit wat voorlag, nl akkoord te gaan met deze studie en de 5 torens, te wijzigen.

De studie hebben we in de wijziging ter kennisname aangenomen en daarbij besloten om samen met de omwonenden, belanghebbenden en de raad samen een plan van wensen en eisen op te stellen.

Cultuurhistorische waarde

Hierbij met behoud van de cultuurhistorische waarde van de Marquetelaan, behoud van groen en uitgaande van de woonvisie. Daarbij moet datgene wat er gebouwd zal gaan worden, passen bij Heemskerk. Geen Manhattan aan de kust, maar wel woningen voor jong en oud, sociale huur en koop. Het amendement werd met ruime meerderheid aangenomen. Wat het zal worden weet nog niemand. Laten we er met ons allen wat moois van maken.


Emmy Lamers

Heemskerk lokaal