Ingezonden brief: Verkeersveiligheid Westertuinen

Op 7 juli heeft een delegatie van de bewoners op het gemeentehuiseen lijst met handtekeningen overhandigd aan wethouder Brigitte van de Berg. Er heeft een goed gesprek plaatsgevonden in het bijzijn van een verkeersdeskundige, die nog dezelfde middag ter plaatse poolshoogte kwam nemen. Op 3 september echter hebben de bewoners geïnformeerd naar de voortgang van hetgeen op 07 juli is besproken. Want het aantal inhaalmanoeuvres en racers zijn niet meer te tellen.

Met name op de Zeestraat (50km) en Creutzberglaan (30km)

De vragen waren o.a.: Wat zijn de kansen op een flitspaal? Is er vaker dan nu handhaving mogelijk, en wel onopvallend?Wanneer mogen wij resultaat verwachten om dit te kunnen terugkoppelen naar alle ondertekenaars. (155 adressen!) De beantwoording kwam al snel op 06 september en luidde: Vanaf de rotonde N197 tot de bebouwde kom (Ganzenvijver) zou de snelheid verlaagd kunnen worden naar 60 km/h.

Daarnaast om op het 50 km/h gedeelte herhalingsborden te plaatsen. De provincie is hiermee akkoord, echter hier is een verkeersbesluit voornodig van de afdeling bijzondere wetten. Zodra de borden zijn aangebracht zet de verkeersadviseur van politie dituit bij zijn collega’s van handhaving.

Waarom géén flitspaal, wat is het probleem, vragen de bewoners zich af. De overtreders in hun portemonnee raken zou wel degelijk helpen, toch? Nog méér borden plaatsen leidt in de praktijk niet tot een oplossing, vinden zij. Niemand zit te wachten op nog meer herdenkingsplekken, lijkt ons.

Dat de bewoners, maar ook Samen Lokaal, dit hoogst onbevredigend vinden, is duidelijk toch? Voor dit moment zijn bovengenoemde maatregelen echter het hoogst haalbare.


Namens de bewoners

 Anita Tijms, Mariette Betjes en Marian Meijer