Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Blij worden van Noordzeekunst

IJMOND - Wie wil dat nu niet? Blij worden van kunst van de Noordzee. Ervaar het tijdens een bezoek aan het Pieter Vermeulen Museum te Driehuis. Corrine Oudenampsen die regelmatig naar het strand gaat om daar mooie aanspoelsels te vergaren en ook zwerfafval op te ruimen, exposeert maand in oktober tot en met 28 november in het museum met zo’n 22-tal grappige kunstuitingen van allerlei dieren. 

Boosheid, verdriet en droefenis van al dat zwerfafval worden omgezet in een opgeruimd en vervolgens blij gevoel als ze aan haar creaties werkt. En dat brengt ze graag over. "Al jaren hoor ik van mensen dat ze zo vrolijk worden van mijn creaties van noordzeekunst.nl en dat is precies wat ik graag wil. Dat je kunt genieten van mijn creaties, wat niets anders is dan aangespoelde plastic soep en drijfhout, maar in een andere compositie, anders gerangschikt en anders naar gekeken,” vertelt Corrine.
Ook al bevat niet elk kunstwerk plastic en is niet elk zwerfafval bruikbaar, haar bolderkar wordt bij iedere tocht naar het strand niet alleen gevuld met hout, maar ook met touw en plastic. "Zo hou ik het strand schoon en zorg ik op mijn eigen manier een beetje voor moeder aarde en hoop ik dat ik mensen bewust kan maken ook goed voor onze omgeving te zorgen. Want dit is iets dat we het beste samen kunnen doen: maak de wereld een mooie, schone en gezonde plek voor iedereen.”

Workshop verlengd

Krijg je niet genoeg van de kunstwerken? Dan zijn er mooie kaarten van elke kunstwerk te koop in de museumwinkel om er thuis mee na te genieten.
Zelf een kunstwerk maken kan ook. Wegens succes wordt de workshop Noordzeekunst verlengd, iedere woensdag in november tussen 14.00 en 16.00 uur. Kosten zijn entree voor museum. www.pietervermeulenmuseum.nl