Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren.
Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren. (Foto: Aangeleverd)

'De kunsten in romans en gedichten’

BEVERWIJK - In het maandelijkse online boekenprogramma van Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren krijg je aan de hand van een thema leestips over allerlei boeken. Maak maandag 21 juni van 14.00 – 15.30 uur tijdens de Beverwijk Uit de Kunst uitgebreid kennis met de kunsten in romans en gedichten.

Gratis online lezing voor senioren

Het kan gaan om een schilderij, tekening, bouwwerk, muziekstuk, liedje, een band of orkest, een schilder of zanger. Soms speelt de kunst bijna achteloos een rol. Zoals bijvoorbeeld de jazzmuziek in het werk van Murakami. Of de New Yorkse kunstscene bij Rita Mae Brown (Rubyfruit Jungle). Of prominenter in de bestseller Max Mischa en het Tet offensief van Johan Harstadt.

Dichterbij huis maken schrijvers als Bert Natter en Auke Hulst je op een terloopse, vanzelfsprekende manier deelgenoot van hun liefde voor klassieke en popmuziek. Met als bonus ook enkele dichters. Isa en Jaap besteden ook aandacht aan ‘kunstenaarskringen’ en ‘smeltkroezen’, waarin schilders, schrijvers, componisten ergens samenklonteren en elkaar inspireren en zich een culturele voorhoede wanen van een nieuwe tijd.

Onder meer komen de jaren twintig in Europa en Amerika en de jaren vijftig/zestig in Amsterdam, Parijs en New York aan bod. Ook krijg je afbeeldingen te zien en muziek te horen die verband houdt met de besproken boeken. Interesse? Ga naar de agenda op de website bibliotheekijmondnoord.nl en bestel daar gratis toegangskaarten. Lijkt het je allemaal wat ingewikkeld? Bel dan op een werkdag naar de bibliotheek: 0251 – 228591.

De online lezingen en workshops in de reeks Lente op ’t plein zijn cadeautjes van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.